Kampasimpukkaa ja fenkolikermaa, osteria cheviche, peuranpaistia... – Vuoden kokki -kilpailussa mukana ollut Anssi Riihimäki sijoittui viidenneksi
Julkaistu: 14.11.2021 klo 13:10Pyhällä Sunday Morning Resortin yhteydessä olevan ravintola Aihkin keittiömestari Anssi Riihimäki oli mukana viime viikonloppuna kisatussa Vuoden kokki -kilpailussa.
Riihimäki pääsi perjantain karsinnoista jatkoon ja sijoittui lopulta viidenneksi lauantain kärkifinaalissa.
Lauantain kisapäivänä ensimmäisenä alkuruokana Riihimäki valmisti paistettua kampasimpukkaa ja fenkolikermaa. Toisena osteria "cheviche".
Pääruokana hän teki paahdettua peuranpaistia, riistakastiketta ja punajuurikreemiä.
Kilpailun voitti Kim Päivästö ravintola Inarista Helsingistä. Hänet palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla, jonka avulla voittaja voi kehittää omaa ammattitaitoaan.
Riihimäki oli yksi kisan yhdeksästä finalistista ja ainoa finalisti Lapissa toimivasta ravintolasta. Finaalikokemus oli hänelle neljäs.
Riihimäki on työskennellyt aiemmin muun muassa Michelin-ravintola Olossa.Keittiömestarina hän on ollut ennen Aihki-ravintolaa esimerkiksi Ruka Peak Boutique Hotel & Restaurantissa.
Riihimäki on myös mukana opastamassa Itä-Lapin perinneruokahankkeen Pyhätunturilla 30.11. järjestämässä tapahtumassa, jossa käsitellään ja valmistetaan ravintolatasoisia annoksia muun muassa poron verestä, konttiluista ja saparoista.
Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten SM-kilpailut käytiin Viinikylässä Helsingin Messukeskuksessa 29.–30.10.
Vuoden tarjoilija 2021 -kilpailun voitti Tampereen Ravinteli Huberin Henna Kolehmainen .
29 Tekstiä oikaistu 14.11.2021: Korjattu, että Anssi Riihimäki sijoittui lopulta viidenneksi, eikä kuudenneksi, kuten tekstissä aiemmin kerrottiin.