Lainat kilpailuttava voi säästää merkittävästi

Lainalla rahoitetaan arjen pieniä ja suuria menoja. Lainamarkkinat ovat nykyisin monipuoliset ja tarjontaa riittää. Kilpailuttamalla lainat löydät parhaimmat tarjoukset varmimmin.

Lainojen kilpailuttaminen voi säästää huomattavia summia rahaa. Lainoja tarjotaan erilaisilla ehdoilla ja samantapaista lainaa voidaan tarjota varsin vaihtelevilla ehdoilla. Lainaehtojen kanssa pitää olla tarkkana, jos haluaa löytää edullisen ja itselleen sopivan lainan. Maksuton OmaLaina -vertailupalvelu on yksi kattavimmista lainavertailusivustoista; mukana on yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa.

Lainavertailu auttaa lainanhakijaa vertailemaan eri lainapalveluiden tarjouksia ja löytämään parhaat vaihtoehdot lukuisten tarjousten joukosta. Lainavertailu on erittäin kätevä palvelu ja kilpailuttaminen on tehty helpoksi. Tulokset saapuvat yleensä muutamassa minuutissa, jonka jälkeen käyttäjä voi valita itselleen mieluisimman rahoitusratkaisun. Kilpailuttaminen on maksutonta eikä se sido lainanhakijaa mihinkään.

Miksi kilpailuttaa lainat?

Lainojen kilpailuttaminen kannattaa, koska se voi tuoda huomattavia säästöjä. Jos lainanhakija haluaa yhdistää olemassa olevia lainojaan yhdeksi suuremmaksi lainaksi, voi tällaisen yhdistelmälainankin kilpailuttaa. Yhdistämällä useita pieniä lainoja uuden, isomman lainan alle, on mahdollista säästää merkittäviä määriä kuukausittaisissa lainakuluissa.

Lainojen kilpailuttaminen antaa myös ajankohtaisita tietoa lainamarkkinoista. Lainanhakija saa lisäksi paremman käsityksen omasta luottokelpoisuudestaan. Mikäli useat pankit ovat valmiita myöntämään sinulle lainaa, voit päätellä hoitaneesi raha-asiasi esimerkillisesti. Itse hakuprosessiin ja lainanottoon pitää aina suhtautua maltilla ja pohtia perinpohjaisesti lainan tarkoituksia ja omia realistisia mahdollisuuksia lainan takaisinmaksuun.

Lainamarkkinat muutoksessa

Lainamarkkinat ovat käyneet läpi mielenkiintoisia vaiheita viime vuosien aikana. Kulutusluottojen määrä on kasvanut hurjasti 2000-luvun aikana. Niiden kasvua on vauhdittanut teknologian kehitys, kun lainoja on voitu hakea ensin tekstiviestillä ja nykyisin netistä. Marssiminen pankkiin ei ole enää ainoa vaihtoehto.

Lainamarkkinoilla elättiin muutamia villejäkin vuosia, jolloin korot olivat korkealla. Lainaehdot olivat varsin värikkäitä ja mopo tuntui karkaavan käsistä. Lainsäädäntö on puuttunut asiaan ja nykyisin pienlainojen markkinoita säätelee muun muassa korkokatto .

Tämä on tehnyt lainamarkkinoita maltillisemmaksi ja osa lainantarjoajista on lähtenyt alalta pois. Tästä huolimatta lainoja tarjotaan edelleen melko runsaasti, jolloin kilpailutus on tarpeen. Sen takia jokainen laina kannattaa edelleen kilpailuttaa, jotta vaihtoehtoja voi vertailla.

Vinkkejä lainojen kilpailuttamiseen

Talous on jokaisen henkilökohtainen asia, eivätkä kaikki neuvot ja vinkit sovellu kaikkiin tilanteisiin. Jokaisella aikuisella on kuitenkin vastuu ja velvollisuus hoitaa omaa talouttaan kestävästi. Jos ihminen ottaa lainaa, tulee sekin tehdä kestävältä pohjalta.

Lainavertailu on osa vastuullista lainanhankkimista. Siinä pyritään löytämään itselleen sopivin laina, jota hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla. Lainavertailu on nykyisin melko yksinkertainen prosessi, jolloin aikaa itse olennaiseen - eli asian pohdintaan ja analysointiin on enemmän.

Lainavertailussa kannattaa ensinnäkin vertailla useita eri palveluntarjoajia. Se lisää luonnollisesti vaihtoehtoja, joista karsia. Lainavertailua kannattaa myös tehdä tasaisin väliajoin, sillä lainojen myöntöperusteet ja oma tilanteesi voi muuttua.

Tarjouksia pitää vertailla huolellisesti, jonka lisäksi tilanteessa pitää olla aina rehellinen itselleen. Pohdi siis vilpittömästi ja aidosti lainasi tarvetta ja kohdetta. Pyri laskemaan, minkälaiseen lainaan sinulla on oikeasti mahdollisuuksia.

Laina pitää aina maksaa takaisin sovittujen ehtojen mukaisesti, muutoin voi koitua ikäviä ongelmia lainan jokaiselle osapuolelle. Epäselvissä tilanteissa kannattaa asiaa selvitellä myös alan asiantuntijan kanssa.