Pyhätunturilla ravintola Huttu-Uula vaihtoi omistajaa
Julkaistu: 11.9.2020 klo 20:27Pyhätunturilla Ravintola Huttu-Uula on vaihtanut omistajaa. Pitkän yrittäjäuran Pyhätunturilla tehneet Ahti ja Auli Isojärvi ovat myyneet ravintolan tunturin palveluiden parissa pitkään viihtyneille Kovasen ja Loippon yrittäjäperheille.
Perheet haluavat näin vaalia Pyhätunturin alueen perheyrittäjyyden traditiota myös tulevaisuudessa kahden sukupolven voimin.
Haastavasta nykytilanteesta huolimatta perheet uskovat alueen potentiaaliin ja paikallisten palveluiden laatuun. Tulevaisuuden suunnitelmiin lukeutuu palvelutoiminnan jatkokehittäminen ja laajentaminen.
Huttu-Uulan toimitusjohtaja Kimmo Loippo ja hallituksen puheenjohtaja Hannu Kovanen toteavat, että aiemmat omistajat Ahti ja Auli ovat kasvattaneet luotettavan ja osaavan henkilökunnan rungon.
– Meillä on tässä erittäin hyvä pohja, josta lähteä perintöä vaalimaan ja toimintaa kehittämään.
– Pyhän herkullisimmat à la carte annokset ja yleisön suosikit säilyttävät paikkansa kaikille tuttujen Nikon ja Mari-Lotan käsissä. Ravintolan paikalliset ja perinteiset herkut loihditaan läheltä hankituista, puhtaista raaka-aineista. Huttu-Uulan rinneravintola tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden ruokailuun niin lounas kuin à la carte tarjoilun muodossa, kertovat Kimmo Loippo ja Hannu Kovanen.
Ahti ja Auli Isojärven vetämällä ravintola Huttu-Uulalla on pitkät perinteet Pyhätunturilla. Ravintola on saanut muun muassa Hyvää Suomesta -ravintolan tunnuksen ja sen myötä oikeuden käyttää Joutsenlippu-merkkiä.
Huttu-Uula oli tuolloin vasta 13. Hyvää Suomesta -ravintola maassamme ja Pohjois-Suomessa kolmas. Paitsi kotimaisuutta Huttu-Uulassa on vaalittu erityisesti myös lähiruoka-ajattelua. Muun muassa ravintolan ruokapöytään tulevat poronliha ja porotuotteet, siika, lohi ja muikut, sienet ja marjat on hankittu keittiöön lähialueelta.
Huttu-Uula on saanut laadukkaasta ja maistuvasta ruuasta asiakkailta hyvää palautetta ja ravintola-alalla ammatillista arvostusta.