6 tilannetta joissa kulutusluotto voi olla sopiva ratkaisu

Kulutusluotot ovat melko yleisiä, sillä ne ovat vaivattomia, eikä niiden anominen vie turhaa aikaa, koska ne ovat yleensä pienempiä summia pienempiin hankintoihin. Tietyt tilanteet yleensä lisäävät kulutusluoton kysyntää, jolloin ihmiset hakevat luottoa enemmän, mitä muina aikoina.

Kulutusluotto voikin olla sopiva ratkaisu monissa erilaisissa tilanteissa. Joskus sellainen on parempi ratkaisu, kuin pankista lainan hakeminen, sillä rahan saa tililleen nopealla aikataululla ilman sen pidempiä lainaneuvotteluja.

Kannattaa aina perehtyä lainan ehtoihin rauhassa, mutta kulutusluotto voi olla ratkaisu esimerkiksi tällaisissa tilanteissa:

1. Yllättävä remontti

Yksi yleisimmistä tilanteista lisärahalle on esimerkiksi kylpyhuoneen vesivahinko, keittiöremontti tai lattioiden uusiminen. Jos rahaa ei ole tarpeeksi säästössä tai omia säästöjään haluaa säilyttää jotain muuta hankintaa varten, on kulutusluotto oiva ratkaisu. Hae kulutusluotto netistä vaivattomasti muutamassa minuutissa ja katso, mitä remonttisi maksaisi.

2. Auton ostaminen

Menetitkö taas hermot 2000-luvun alkupuolella auton kuluihin? Joskus vanhemmat autot ovat edullisempia ostaa, mutta niiden rempat maksavat vuodessa jopa tuhansia euroja. Moni päättääkin siinä tilanteessa vaihtaa autonsa uudempaan malliin, jolloin kulutusluoton ottaminen on hyvin yleistä.

Älä siis kärsi varsinkaan pakkasilla tien reunassa, vaan panosta niin omaan, kuin perheesikin turvallisuuteen.

3. Lomamatkan suunnittelu

Kuulostaako lomamatkan vuoksi lainan ottaminen sinusta pöhköltä? Aiemmin tätä onkin ehkä vähätelty ja pidetty outona, mutta lomamatkan vuoksi lainan ottaminen on nykyään hyvin yleistä. Jos jonkun intohimona on esimerkiksi tietyn merkkinen kalliimpi auto, miksei jonkun intohimona voisi olla matkusteleminen?

Matkustelu luo hyvinvointia sille, joka siitä nauttii. Aina matka ei välttämättä tarkoita kaukomatkoja, vaan koko perheen vieminen lomamatkalle voi esimerkiksi maksaa useita tuhansia euroja. Ole siis rohkea ja toteuta unelmasi - siinä kulutusluotto voi olla oiva apukeino.

4. Silmälasien hajoaminen

Paitsi että silmälasit voivat hajota, myös esimerkiksi moniteholasien hintalappu voi kömpiä tuhansiin euroihin. Näkö on sellainen asia, josta ei kannata tinkiä ja sen vuoksi olisikin tärkeää panostaa kunnollisiin silmälaseihin.

Yhä useammat ovat päättäneet ottaa kulutusluottoa silmälaseihin ja aina niitä ei makseta kerralla, mutta lainaa on haluttu ottaa esimerkiksi puoleen silmälasien hinnasta. Ei kannatakaan luulla, että lainaa olisi pakko ottaa aina tuhansia euroja, sillä sitä saa tarvittaessa otettua esimerkiksi muutaman sadan euron tarpeeseen.

5. Yllättävät eläinlääkärikulut

Sitä sanotaan, että lemmikkiä ei pitäisi ottaa, jos sen äkillisiin kuluihin ei ole varaa. Tämä onkin aivan totta, mutta aina elämä ei kuitenkaan mene niinkuin Strömsössä. Pienenkin lemmikin leikkaaminen maksaa helposti tuhansia euroja ja aina tähän ei ole pystynyt varautumaan tarpeeksi.

Moni onkin ottanut lainaa niin, että saa edes osan eläinlääkärikuluista maksettua kerralla pois. Mikä olisikaan tärkeämpää, kun rakkaan perheenjäsenen hoitaminen parhaalla mahdollisella tavalla? Sen vuoksi kulutusluoton ottaminen kuluihin onkin yhä yleisempää - varsinkin, jos eläinlääkäriasemalla ei ole osamaksumahdollisuutta.

6. Kodinkoneen hajoaminen

Olemme nykyään todella riippuvaisia kodinkoneista, eikä se ole mikään ihme. Niistä on todella suuri apu, kun saamme pestyä pyykit, astiat ja imuroitua roskat pienellä vaivalla. Koneiden arjen pelastavaa roolia ei edes välttämättä tajua, ennen kuin koneet riikkoontuvat.

Kun pyykinpesukone hajoaa tai imuri sanoo itsensä irti, ovat kulutusluotot monesti pelastaneet kiperässä tilanteessa.

Elämä voi yllättää - kulutusluotto voi auttaa

Vaikka haluaisimme itsellemme taloudellista turvaa ja olemme tehneet säästösuunnitelman, elämä voi silti yllättää. Aina varat eivät riitä kaikkeen elämässä sattuvaan muutokseen.

Siksi kannattaakin aina pitää vaihtoehdot avoinna ja kulutusluotto onkin pelastanut monen suomalaisen kiperästä tilanteesta. Luottoa kannattaa kuitenkin aina ottaa harkiten ja vastuullisesti, jotta välttyy velkaantumiselta ja mahdolliseen velkakierteeseen ajautumiselta.