Paikallisuutiset

Antti Mulari palaa Savukosken kunnanjohtajaksi – Kunnanhallitus ei myöntänyt enää virkavapaata

Mulari olisi halunnut palkatonta virkavapaata vielä ensi vuoden loppuun asti.

Antti Mulari on ollut palkattomalla virkavapaalla reilut kaksi vuotta.

Savukosken kunnanjohtaja Antti Mulari palaa virkavapaaltaan kunnanjohtajan tehtävään tammikuun alusta alkaen.

Keskustan Lapin ja Peräpohjolan piirien toiminnanjohtajan tehtävää elokuun 2021 alusta hoitanut Mulari anoi kunnalta palkattomalle virkavapaalle jatkoa vuoden 2024 loppuun, mutta kunnanhallitus ei myöntänyt sitä. Kunnanhallituksen päätös oli yksimielinen.

Aiemmin kesällä kunnanhallitus myönsi kaksivuotiselle virkavapaalle jatkoa kuluvan vuoden elokuusta joulukuun loppuun. Kunnanjohtajan viransijaisena on toiminut virkavapaan ajan Eeva-Maria Maijala.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Perusteluna virkavapaalle Mularilla on ollut Keskustan Lapin ja Peräpohjolan piirien toiminnanjohtajan tehtävän hoitaminen. Työsuhteet ovat jatkuneet määräaikaisina.

Mulari kertoo Koti-Lapille, että hän olisi mielellään jatkanut toiminnanjohtajan työssä, mutta ymmärtää kunnanhallituksen näkökannan ja palaa virkaansa uutta työkokemusta rikkaampana.

– Ymmärrän kunnan tilanteen ja sen, että virkavapaat ovat aina määräaikaisia. Kuntakenttä on mielenkiintoinen työympäristö, ja piirin toiminnanjohtajana olen saanut kuntatyötä varten hyvää kokemusta siitä, millaista on olla pöydän toisella puolella. Työssä on myös syntynyt suhteita, joista on hyötyä kunnan edunvalvonnassa.

Antti Mulari valittiin Savukosken kunnanjohtajaksi vuonna 2014. Hän oli palkattomalla virkavapaalla myös vuonna 2019, jolloin hän toimi Posion kunnan hallintojohtajan viransijaisena.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä