Paikallisuutiset

Biorefin riita-asiassa käänne – ruotsalainen Silvi Industries peruutti kanteensa

Kemijärven sellutehtaan taustayhtiöiden välisen riita-asian käsittely peruuntuu. Käsittelyä lykättiin jo keväällä.

Silvi Industriesin ja Boreal Bioref Oy:n ja Vataset Teollisuus Oy:n välisessä riita-asiassa on tapahtunut käänne.

Asiassa piti olla valmisteluistunto Lapin käräjäoikeudessa 31.10.

Lapin käräjäoikeus tiedottaa, että Silvi Industries Management s.à.r.l. on kuitenkin eilen keskiviikkona 19.10. peruuttanut kanteensa. Kanteen peruutuksen takia pääasian käsittely käräjäoikeudessa päättyy eikä aiemmin sovittua valmisteluistuntoakaan järjestetä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

KHO antoi päätöksen Kemijärven biotuotetehtaan ympäristö- ja vesitalousluvasta

Taustalla erimielisyys osakkeista

Ruotsalainen Silvi Industries, jolla on omistusta Boreal Biorefissa, haastoi sellutehdashankkeen perustajan Boreal Biorefin ja hankkeen nykyisen vetäjän Vataset Teollisuuden oikeuteen.

Taustalla vaikuttaa Silvi Industriesin ja Boreal Biorefin perustaneiden Heikki Nivalan ja Timo E. Korvan kiista Vataset Teollisuuden toimitusjohtajan Harri Vatasen kanssa siitä, kuka Boreal Biorefin omistaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Erimielisyydet liittyvät joulukuussa 2020 järjestetyn osakeannin maksuun. Silvi Industries on kyseenalaistanut Vatasen osuuden suuruuden yhtiössä. Yhtiö vaati Lapin käräjäoikeudelta Boreal Biorefin Vataset Teollisuudelle suunnatun osakeannin rekisteröinnin perumista 57 923 osakkeen osalta. Silvi Industriesin mukaan kyseisistä osakkeista ei ole maksettu osakeannin mukaista merkintähintaa eli lähes 150 000 euroa.

Silvi Industriesin ja Boreal Bioref Oy:n sekä Vataset Teollisuus Oy:n välista riita-asiaa koskeva valmisteluistunto piti olla jo toukokuussa, mutta käräjäoikeus peruutti sen Boreal Biorefin konkurssipesän pesänhoitajan pyynnöstä. Pääkäsittelyä siirrettiin jo aikaisemmin. Tuolloin käräjäoikeus vetosi konkurssiin ja kertoi, että lisäksi kirjallisen valmistelun aikana asiassa on nimetty lisänäyttöä.

Kemijärven sellutehtaan taustayhtiö Boreal Bioref asetettiin konkurssiin huhtikuussa sen omasta aloitteesta maksukyvyttömyyden takia. Myös konkurssipesän selvittely on käynnissä velkojien ja omistusten suhteen.

Bioref aloitti tehtaan suunnittelun Kemijärvelle vuonna 2016. Biojalostamon investoinnin kokoluokaksi on arvioitu noin miljardi euroa. Vuonna 2020 vetovastuu tehdasprojektissa siirtyi Vataset Teollisuudelle, jonka haltuun myös ympäristölupa on siirtynyt.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KHO antoi kesällä 2022 hyväksyvän päätöksen ympäistö- ja vesitalousluvasta.

Lue myös:

Kemijärvelle sellutehdasta suunnitteleva Vataset Teollisuus keskittyy rahoitukseen – Soodakattila hankinnassa ensi vuoden alkupuoliskolla

Vataset Teollisuus Oy nousi Boreal Bioref Oy:n kumppaniksi ja keskeiseksi tekijäksi

Asialista: Timo Korva – kaikki oleellinen BB:n "tietohuoneessa" ja pankkiholvissa

Patokangashankkeesta on toteunut Keiteleen tehdas, puutavaraterminaali ja sähköraideyhteydet. Biojalostuslaitos sijoittuu samalle alueelle ja edelleen suunniteilla on Ekoteollisuuspuisto käyttämään hydyksi teollisuuslaitosten sivuvirtoja.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä