Paikallisuutiset

Ennakkoäänien perusteella vasemmistoliitto jäämässä ilman paikkaa Lapista, Sara Seppänen ääniharava

Eduskuntavaalien ennakkoäänet on laskettu.

Eduskuntavaalien ennakkoäänien perusteella Lapista olisivat menossa eduskuntaan Katri Kulmuni (kesk.), Sara Seppänen (ps.), Johanna Ojala-Niemelä (sd.), Heikki Autto (kok.), Markus Lohi (kesk.) ja Kaisa Juuso (ps.).

Eniten ennakkoääniä sai perussuomalaisten Sara Seppänen, jota äänesti peräti 6 364 ihmistä. Toiseksi eniten ääniä sai keskustan Katri Kulmuni ja kolmanneksi SDP:n Johanna Ojala-Niemelä.

Puolueista isoimman äänisaaliin keräsi keskusta, joka sai 25,6 prosenttia äänistä ja kaksi paikkaa. Perussuomalaiset sai 25,2 prosentia äänistä ja olisi saamassa sekin kaksi edustajaa. SDP:n osuus äänistä on ennakkoäänien jälkeen 19,1 prosenttia ja kokoomuksen ja kristillisten vaaliliiton 12,1 prosenttia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vasemmistoliitto on tällä hetkellä jäämässä ilman lappilaista kansanedustajaa. Puolueelta eniten ennakkoääniä keräsi pellolainen Piia Kilpeläinen-Tuoma, joka on reilun tuhannen äänen päässä viimeisestä läpimenijän paikasta.

Varapaikoilla ovat tällä hetkellä keskustalta Mika Riipi, SDP:ltä Mikkel Näkkäläjärvi, perussuomalaisilta Matti Määttä ja kokoomukselta Ilkka-Petri Välitalo.

Koti-Lapin ilmestymisalueelta Kemijärveltä, Pelkosenniemeltä, Sallasta ja Savukoskelta ei ennakkoäänten perusteella ole menossa yhtään ehdokasta läpi eduskuntaan.

Keskusta oli ennakkoäänissä suurin puolue useimmissa lappilaiskunnissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Inarissa, Kittilässä, Muoniossa ja Rovaniemellä ykkönen oli perussuomalaiset, Utsjoella ja Kemissä äänestettiin eniten SDP:tä ja Pellossa vasemmistoliittoa.

Vihreiden kannatus romahti Lapissa viime vaaleihin verrattuna. Se sai ennakkoäänistä vain 3,4 prosenttia eli se menetti kannatuksesta kaksi kolmasosaa.

Sitoutumattomien lista joutui ennakkoäänissä tyytymään vain 1,2 prosentin kannatukseen.

Kristilliset sai tasan yhden prosentin ennakkoäänistä, muut puolueet jäivät alle prosenttiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Uutinen päivittyy.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä