Paikallisuutiset

Ensimmäistä meänkielistä elokuvaa kuvataan Pelkosenniemellä ‒ lähiseudulta haetaan elokuvaan taustanäyttelijöitä

Liikutuksia-niminen elokuva sijoittuu 1930-luvulle ja kertoo herätysliikkeestä.

Ensimmäisen pitkän meänkielisen elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Lapissa. Elokuvaa kuvataan Suvannon kylässä Pelkosenniemellä ja Kolarissa. Elokuvan nimi on Liikutuksia, ja sen ohjaa ja on käsikirjoittanut Jon Blåhed. Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään Jessica Grabowsky, Jakob Öhrman, Hannu-Pekka Björkman, Elina Knihtilä, Alma Pöysti ja Rebekka Baer.

Elokuva sijoittuu 1930-luvulle ja perustuu osittain tositapahtumiin kertoen Toivo Korpelan perustamasta herätysliikkeestä. Elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2024.

Avustajia haetaan lähiseudulta

BBG Casting hakee taustanäyttelijöitä avustajiksi elokuvaan esimerkiksi kyläläisten rooleihin päivämäärille 2.8., 3.8., 7.8. ja 8.8. Ilmoitus ja hakulomake ovat Pelkosenniemen kunnan verkkosivuilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

BB Castingin mukaan avustajia on jo löytynyt hyvin, myös lapsia. Viime viikon perjantaina kysyttäessä jonkin verran taustanäyttelijöitä puuttui vielä.

Kuvausryhmä palaa Pelkosenniemelle alkuvuodesta, ja avustajia tarvitaan myös silloin. Ilmoituksen mukaan aikaisempi kokemus esiintymisestä katsotaan eduksi, mutta sitä ei välttämättä tarvitse olla. Tärkeintä on avoin mieli sekä luonnollisuus kameran edessä. Rooleissa ei ole repliikkejä.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1930-luvulle, joten esiintyjien ulkonäön tulee olla sellainen, että se sopii tuohon aikaan. Esimerkiksi hiusten tulee olla mahdollisimman luonnollisen väriset, ei värjätyt, ja näkyviä lävistyksiä ei saa olla.

Lisäksi tuotannossa käsitellään uskontoa ja joitakin sensitiivisiä aiheita, joten hakemuslomake kannattaa lukea tarkasti ennen hakua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Taustanäyttelijäksi voi hakea mukaan täyttämällä hakulomakkeen.

Ensimmäinen pitkä elokuva meänkielellä

Elokuvaa kuvataan Suomen Lapin lisäksi Ruotsin Tornionlaaksossa. Ohjaaja Jon Blåhed on kasvanut Ruotsin ja Suomen rajalla olevalla alueella, jossa meänkieltä puhutaan.

- Olen jo pitkään halunnut tehdä elokuvan isovanhempieni kielellä ja kertoa tarinan, josta olen kuullut kuiskailtavan jo kun olin lapsi, kertoo Jon Blåhed.

Liikutuksia kertoo kertoo tarinan pahamaineisesta 1930-luvun uskonnollisesta kultista, jota kutsuttiin Korpela-liikkeeksi saarnaajansa mukaan. Jacob Öhrman esittää kulttijohtaja Teodoria ja Jessica Grabowsky kulttijohtajien vaimoa, joka jää jumiin miehensä provosoivien toimien keskelle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä