Paikallisuutiset

Eskareiden Tutkatiistai valvoi liikennettä Kemijärvellä tarkkuutta vaativalla tiepätkällä: ”Hyvin ovat kemijärveläiset ottaneet haltuun”

Luukas Pekkala pitämässä nopeusrajoitusta esillä muistutukseksi Luusuantietä ajaville. Kuva: Esa Keskinen

Kemijärven esiopetuksen väki järjesti liikenneturvallisuustempauksen Luusuantiellä koulun ja päiväkotien tuntumassa.

Pahvista tehdyt nopeustutkat, nopeusrajoituskyltit ja banderollit heiluivat Luusuantien varressa kuluneella viikolla, kun Kemijärven esiopetuksen nuoriso tempaisi turvallisen eskari- ja koulumatkan puolesta.

Eskarilaisten Tutkatiistaihin osallistuivat esiopetuksen ryhmät Jyvälänpuiston ja Särkeläntien päiväkodeista. Jyvälänpuistossa esiopetusta annetaan myös Hillatien koulun lisäosassa, jotka sijaitsevat eri puolilla Luusuantietä.

Kemijärven keskustasta Luusuan suuntaan lähtevä tie kulkeekin kaupungin vilkkaimman kevyen liikenteen alueen läpi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Luusuantien molemmin puolin sijaitseviin toimipisteisiin kulkee arkisin runsaasti esikoululaisia, koululaisia, lukiolaisia ja työmatkalaisia. Lasten ja nuorten kulkeminen päiväkotien ja koulurakennuksen sekä syksyllä avatun moduulikoulun välillä on vilkastunut.

Autoliikenne on niin ikään runsasta. Oman lisänsä tekee se, että tie on ainoa kulkuväylä esimerkiksi hälytysajoneuvoille keskustan suunnasta sairaalalle.

Tarkkana rajoituksen kanssa

Eskarilaiset marssivat tapahtumassa omista kohteistaan Ahvensalmen kentän risteykseen.

Tutkatiistaissa opettajat, lastenhoitajat ja eskarilaiset halusivat muistuttaa autoilijoita tarkkaavaisuudesta ja erityisesti koulujen ja päiväkotien alueella olevasta nopeusrajoituksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskustasta tultaessa nopeusrajoitus muuttuu 30 kilometriin tunnissa VPK:n kiertoliittymän jälkeen. 30 kilometrin tuntinopeus on voimassa kylpylä-uimahalli Poukaman ohi Ahvensalmen sillan kohdille. Nopeutta hillitään tieosuudella myös hidastetöyssyillä.

Ainakin Jyvälänpuiston Telkkien ryhmä oli tiistaina kysyttäessä sitä mieltä, että autot ajavat rauhallisesti ja hyvä niin. Eri ryhmien lapset olivat valmistautuneet päivään joko tekemällä itse tutkan pahvista tai käyttämällä ”tutkaamiseen” vaikkapa nuken hiustenkuivaajaa.

– Lapsilla oli hauskaa tapahtumassa ja poliisien tapaaminen on aina hieno juttu, Telkkien opettaja Mira Suopanki kuvaili.

Siiri Sumukari, 6, pääsi poliisiauton rattiin. Kuva: Esa Keskinen

Poliisien mukaan liikenne on sujunut hyvin

Kemijärvellä työskentelevät vanhempi konstaapeli Adriana Ylijurva ja vanhempi konstaapeli Kalle Partanen olivat paikalla tapahtumassa opastamassa liikennekäyttäytymiseen ja valvomassa liikennettä esikoululaisten kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esikoululaiset saavat heiltä hyvän arvosanan. Tien ylityksessä opastanut Partanen kertoo, että esikoululaiset ovat hyvin opiskelleet ja muutenkin säännöt ovat hyvin tiedossa. Myös moottoriajoneuvoilla liikkuvat saavat kiitosta. Poliisi on valvonut viime aikoina Hillatien ja Ahvensalmen kentän kohdilla liikennettä useita kertoja esimerkiksi aamuruuhkan aikaan.

– Hyvin ovat kemijärveläiset ottaneet haltuun muuttuneen tilanteen.

Lisää aiheesta

Kemijärven esiopetuksen Tutkatiistai valvoi liikennettä Luusuantiellä. Vanhempi konstaapeli Kalle Partanen (oik.) opasti tien ylityksissä. Kuva: Esa Keskinen
Ohi kulkeva liikenne noudatti erityistä varovaisuutta ainakin Tutkatiistain aamuisen tapahtuman aikana. Huomioliivit ovat nykyään keskeinen lapsien turvavaruste liikenteessä. Pimeänä aikana suositeltava varuste kaikenikäisille. Kuva: Esa Keskinen

Lisää aiheesta

Vanhempi konstaapeli Adriana Jurvanen esitteli poliisiautoa ja työvälineitä esiopetuksen väelle. Maijan takatilassa oleva säilö kiinnosti. Kuva: Esa Keskinen
Tutkatiistaina päästiin käyttämään myös ihan oikeaa tutkaa. Tässä mennään tarkasti alle rajoituksen: 29 kilometriä tunnissa. Luusuantiellä on tässä kohdassa 30 km/h:n rajoitus. Kuva: Esa Keskinen

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä