Muualta Lapista

Hääyö Marian kappelissa mahdollistaa avioitumisen ilman hääsuunnittelua

Maaliskuun lopulla loman voi kruunata menemällä naimisiin.

Hääyö-tapahtuma kutsuu rakkauden äärelle Levin keskustassa sijaitsevaan Marian kappeliin. Kuva: Vera Krok

Levillä juhlitaan rakkautta ja yhdessäoloa perjantaina 22. maaliskuuta, kun Marian kappelissa vietetään Hääyö-tapahtumaa. Hääyö on mahdollisuus avioitua ja tunnustaa rakkautta valitulleen ilman rahaa ja aikaa vieviä suunnitelmia ja valmisteluja. Avioliittoon vihkimisen lisäksi Hääyössä voidaan toimittaa myös niin sanottu vihkivalojen uusiminen ja maistraatissa solmitun avioliiton siunaaminen. Tilaisuus on maksuton, eli hääyöhön osallistumisesta ei koidu kuluja pariskunnille.

– Tämä on lämminhenkinen ja rakkauden täyteinen ilta, missä jokainen voi tulla juhlimaan rakkautta. Hääyö on tilaisuus avioitua kirkollisesti tai jo avioituneille juhlistaa elämää ja rakkautta aivan kaikille. Elämässä on voinut myös tapahtua jotakin, minkä jälkeen halutaan erityisesti kiittää ja siunata avioliitto, Kittilän kirkkoherra Päivi Helén sanoo.

Ensimmäisen kerran Hääyö on järjestetty Tikkurilan seurakunnassa vuonna 2009, ja tapahtuman suosion myötä sitä järjestetään nykyään ympäri Suomea. Helén on ollut mukana järjestämässä Hääyötä Tikkurilassa useaan otteeseen, joten konsepti on tuttu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Odotan hyvin kivaa, hauskaa ja romanttista iltaa. On suuri kunnia ja ilo olla ihmisten ilossa mukana, Helén sanoo.

Vihkimiset alkavat kello 18.30, ja vihkiaikoja on puolen tunnin välein. Helén arvelee, että Levillä useamman parin vihkimisiä ei tarvita, vaan kaikki ehditään vihkimään omalla vuorollaan.

Avioliittoon aikovat tarvitsevat mukaan avioliiton esteettömyystodistuksen, vihkiraamatun, sormukset, henkilöllisyystodistukset ja tietenkin puolison. Avioliiton siunausta varten tarvitsee avioliiton vihkitodistuksen ja vihkivalojen uusimiseen voi halutessaan ottaa vihkiraamatun mukaan. Vihkiajan voi varata Kittilän kirkkoherranviraston kautta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä