Paikallisuutiset

Metsästysrajoitusten taustalla on metsästysonnettomuus, jossa maastopyöräilijä kuoli metsästäjän vahingossa ampumaan luotiin Urho Kekkosen kansallispuistossa syksyllä 2020.

Hallinto-oikeus piti metsästysrajoitukset voimassa muun muassa Sallan matkailualueella ja Urho Kekkosen kansallispuistossa

Aluehallintoviraston turvallisuussyistä tekemät Lapin metsästysrajoitukset pysyvät voimassa Inarin retkeilyalueella, Napapiirin retkeilyalueella, Sallan matkailualueella sekä Riisitunturin ja Urho Kekkosen kansallispuistoissa. Rajoitukset koskevat vain alueiden vilkkaimpia osia.

Hallinto-oikeuden tekemä päätös tarkoittaa, että kuntalaisen oikeudella metsästys ampuma-aseilla on kielletty alueilla 3.2.2027 asti.

Metsästysrajoitusten taustalla on metsästysonnettomuus, jossa maastopyöräilijä kuoli metsästäjän vahingossa ampumaan luotiin Urho Kekkosen kansallispuistossa syksyllä 2020.

– Onnettomuuden jälkeen selvitimme metsästysturvallisuuden toteutumista suojelualueilla. Päädyimme ehdottamaan aluehallintovirastolle, että vilkkaimmilla alueilla ampuma-aseilla harjoitettavaa metsästystä rajoitetaan. Metsästysrajoitusten tavoitteena on varmistaa retkeilijöiden turvallisuus, aluejohtaja Jyrki Tolonen Metsähallituksen Luontopalveluista sanoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Metsähallitus pyysi aluehallintovirastoa rajoittamaan ampuma-aseilla harjoitettavaa metsästystä retkeilykohteiden vilkkaimmilla alueilla 4.2.2022–3.2.2027 aikana, jotta retkeilijöiden turvallisuus varmistetaan.

Aluehallintovirasto hyväksyi Metsähallituksen hakemuksen.

Hallinto-oikeuden päätös tarkoittaa, että kuntalaisen oikeudella metsästys ampuma-aseilla on kielletty alueilla 3.2.2027 asti. Hallinto-oikeus katsoi päätöksessään, että rajoituksen kohteena olevilla alueilla liikutaan yleisesti läpi vuoden ja kävijämäärät ovat merkittävän suuria: ampuma-aseella tapahtuva metsästys on omiaan aiheuttamaan alueilla huomattavaa vahingon vaaraa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä