Paikallisuutiset

Hemmulan tilalla Kemijärvellä on lupa rapsuttaa: ”Meillä eläimet viihtyvät vieraiden seurassa”

Hemmulan kotieläinpiha tarjoaa talvisia elämyksiä Kemijärvellä. Kuvassa Minna Ruopsa ja yksi tilan huskyista. Kuva: Hemmulan kotieläinpiha

Hemmulan tilan uusimmat tulokkaat ovat kanikaverukset Leksa ja Luci, jotka elelevät Jyrki- ja Tahvo-porojen kanssa.

Noin vartin ajomatkan päässä Kemijärven keskustasta etelään sijaitsee Narkiperäntien varrella kotieläintila, joka tunnetaan nimellä Hemmulan tila.

Hemmulan kotieläintila on perustettu syksyllä 2021 ja sen toiminta on ollut tähän asti sivutoimista. Tilalla järjestetty erilaisia retkipäiviä sen mukaan, miten kysyntää on ollut.

Säännöllisiä aukioloaikoja Hemmulan tilalla ei edelleenkään ole, mutta vieraat ovat tervetulleita tilalle viikon jokaisena päivänä. Suositeltavaa olisi varata aika, sillä toiminta painottuu pitkälti tilattuihin husky-safareihin talven aikaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kotieläinpihan eläimiä voi käydä rapsuttelemassa talviaikaan samoin, kuin kesälläkin ja kodalla voi vaikkapa paistella makkaraa, Hemmulan tilan yrittäjä Minna Ruopsa kertoo.

Lisää aiheesta

Hemmulan kotieläinpihalla pääsee husky-valjakon kyytiin.

Hemmulan kotieläinpihalla järjestetään erilaisia aktiviteetteja asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Valikoimassa on esimerkiksi talutusratsastusta aasilla ja suomenhevosella. Kesäaikaan voi varata veneretken Kemijärven aalloille 8-paikkaisella veneellä ja talvisin taas on husky-safareita.

Eläimiä Hemmulasta löytyy runsaanlaisesti. Tilalla on parikymmentä siperianhuskya, suomenhevosia, aasi ja muuli. Lintujakin tilalta löytyy. On kanoja, ankkoja ja hopeafasaaneja. Uusimmat tulokkaat tilalla ovat kanikaverukset: Leksa ja Luci.

Lampaita ja vuohia on myös sekä kaksi poroa, Jyrki ja Tahvo. Porot ovat vielä nuoria ja heidän tehtävänsä on ilahduttaa olemuksellaan vierailijoita. Poroajelua ei toistaiseksi Hemmulassa ole tarjolla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tilan eläimiä voi myös tilata erilaisiin tilaisuuksiin synttäreistä isoimpiin tapahtumiin, Ruopsa kertoo.

Huskyja. Kuva: Hemmulan kotieläinpiha

Matkailijoita Hemmulan tilalla vierailee kotimaisista ulkomaisiin. Ruopsa kertoo, että kotimaiset matkailijat nauttivat tilalla vieraillessaan paikan rauhallisesta miljööstä, jossa he saavat ottaa aidosti kontaktia tilan eläimiin ja viettää aikaa rauhassa ilman minkäänlaisia kiireitä.

– Meillä eläimet viihtyvät vieraiden seurassa, niihin saa koskea ja niitä saa myös syöttää. Toki ohjatusti, että eläimet saavat niille sopivia herkkupaloja. Tämä on varsinkin lapsille mieleenpainuva kokemus, Ruopsa kertoo.

Ulkomaalaiset matkailijat nauttivat suuresti pelkästään jo suomalaisen luonnon kohtaamisesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tottakai husky-safari on heille todella suuri elämys. Kiireettömät keskustelut ovat mukavaa puolin ja toisin, kulttuurien ihastelua ja vertailua. Ruopsa sanoo.

Mikä?

Hemmulan tila

Narkiperäntie 473, Kemijärvi

Yrittäjä Minna Ruopsa.

Eläinpihalla runsaasti eläimiä.

Valikoimassa on esimerkiksi talutusratsastusta aasilla ja suomenhevosella sekä husky-safareita.

Kesäkaudella veneretkiä Kemijärven aalloille 8-paikkaisella veneellä.

Facebook: Hemmula Ay

Instagram: hemmulan_tila

Artikkeli on julkaistu Kemijärvi News -matkailulehdessä marraskuussa 2023. Lehti on ilmaiseksi luettavissa täällä.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä