Paikallisuutiset

Hiihtokeskusten talvisesonkiin lähdetään toistaiseksi ilman työehtosopimusta

Neuvotteluja jatkettaneen marraskuussa.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa eivät päässeet sopuun uudesta työehtosopimuksesta ennen talvikauden alkua. Molempien osapuolien mukaan palkkojen korotuksissa jäätiin huomattavan kauas vastapuolesta.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että marraskuun alusta alkaen niin hiihtokeskusalan kuin ohjelmapalvelualankin työehtosopimukset ovat sopimuksettomassa tilassa, kertoo PAMin sopimusasiantuntija Sirpa Moilanen .

MaRa syyttää tiedotteessaan julkisen sektorin sovittuja palkankorotuksia siitä, että sovun syntyminen on nyt hankalaa. MaRan mukaan myös kustannusten nousu ja yleinen tilanne aiheuttavat epävarmuutta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lähes kaikki hiihtokeskus- ja ohjelmapalveluyritykset ovat yrittäjien tai yrittäjäperheiden omistamia. Niillä ei ole käytössään veronmaksajien rahoja toisin kuin kunnilla. On täysin mahdoton yhtälö, että kovassa kansainvälisessä kilpailussa olevat hiihtokeskus- ja ohjelmapalvelualat pystyisivät maksamaan lähellekään samansuuruisia korotuksia kuin kunta-ala, sanoo toimitusjohtaja Timo Lappi .

Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa marraskuussa. Sopimuksettomassa tilassa jatketaan entisen työehtosopimuksen määräyksillä, mutta työtaistelut ovat ennen sopimuksen syntyä mahdollisia, etenkin jos tilanne pitkittyy, arvioi PAM.

Marraskuun alusta alkaen niin hiihtokeskusalan kuin ohjelmapalvelualankin työehtosopimukset ovat sopimuksettomassa tilassa. Kuva Sallatunturin keskuksesta tammikuulta 2022.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä