Paikallisuutiset

Hillatien koululla alkaa olla ahdasta – Kemijärvi hankkii Luusuantien varteen lisärakennuksen

Siirrettävä, kolmeksi vuodeksi vuokrattava moduulirakennus rakennetaan Luusuantien toiselle puolelle.

Hillatien koulun läheisyyteen Luusuantien toiselle puolelle rakennetaan elementeistä koottava lisärakennus koulunkäyntiä varten. Kemijärven kaupungin hyvinvointilautakunta päätti asiasta kokouksessaan viime tiistaina.

Viisi tai kuusi luokkahuonetta sisältävä, kerrosalaltaan 600 neliömetrin kokoinen lisärakennus on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden elokuussa.

Uusi rakennus tarvitaan, koska Hillatien koulu on ahdas nykyiselle oppilasmäärälle. Moduulirakennus on siirrettävä, ja tarkoitus on, että kaupunki vuokraa sen käyttöönsä kolmeksi vuodeksi, jonka jälkeen se viedään pois.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärven perusopetuksessa eli 1.–9.-luokilla on ollut syyslukukaudella 445 oppilasta, ja valmistavassa opetuksessa on 37 Ukrainasta tullutta oppilasta. Samassa koulukeskuksessa toimivassa lukiossa on 70 oppilasta, joista viisi on ammatillisen kaksoistutkinnon opiskelijoita.

Lue myös:

Hillatien koulun oppilaskunta hyvällä asialla – "Kokonaissumma oli huomattava, joten jaettavaa riitti useammalle taholle."

Hillatiellä leikkii lohikäärme – "Kärmyli" on Pinja Perälän luomus ja kansalaisopiston lahja 150-vuotiaalle Kemijärvelle

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Isokylän koulurakennuksen myynti jatkuu ja Särkelän rakennus purettavien listalle

Lisärakennus ei mahdu tontille

Uusi rakennus ei mahdu Hillatien koulun viereen samalle puolelle tietä, ja se rakennetaan tien toiselle puolelle Pilke-päiväkodin pysäköintipaikan ja Luusuantien välissä olevalle kapealle tontille.

Tien toiselle puolelle rakentaminen on herättänyt keskustelua liikenneturvallisuudesta. Lautakunta korostaa päätöksessään, että liikenneturvallisuutta parannetaan vähentämällä Luusuantien ylitystarvetta koulupäivän aikana. Moduuliratkaisuun ei sijoiteta alkuopetuksen oppilaita.

Kaupunki käynnistää kilpailutuksen rakennuksesta tammikuussa. Tarkoitus on, että yritys tuo moduulirakennuksen paikalleen ja vie sen pois sitten, kun sitä ei enää tarvita. Rakennuksen vuokra- ja ylläpitokulut ovat kaupungin arvion mukaan noin 250 000 euroa vuodessa. Sen lisäksi pihan rakennustyöt ja muut aloittamiskustannukset vievät ensimmäisenä vuonna vajaat 300 000 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hankkeesta kysyttiin henkilökunnan ja lukion sekä perusopetuksen opiskelijakuntien mielipidettä, ja kaikki tahot kannattivat sitä, että lisätilat tulevat koulun lähelle. Myös vanhempainneuvosto oli toivonut ratkaisuksi tilapäisrakennusta koulukiinteistön välittömässä läheisyydessä.

Isokylä ja Särkelä lakkautettiin

Isokylän ja Särkelän koulut lakkautettiin vuonna 2021, ja kaikki Kemijärven oppilaat keskitettiin Hillatielle talouden sopeuttamisohjelman mukaan. Tuolloin koululle myös rakennettiin lisärakennus.

Kouluverkkoratkaisussa ennakoitiin, että Hillatien koulun tilat lisärakennuksineen riittävät nykyiselle oppilas- ja opiskelijamäärälle siten, että lukuvuonna 2022–2023 on jonkin verran tila-ahtautta, joka helpottaa seuraavina vuosina.

Kemijärven oppilasmäärä on kuitenkin pysynyt paikkakunnalle muuttaneiden suomalaisten ja ukrainalaisten lapsiperheiden ansiosta ennakoitua korkeampana.

Lisää tilaa tarvitaan myös siksi, että syksyn 2023 syksyn aikana erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden määrä kasvaa, ja kouluun tarvitaan erityistiloja.

Kaupunki selvitti tiloja pohtiessaan useita ratkaisuja, myös Isokylän koulun ottamista uudelleen käyttöön sekä REDUn Myllylammentien kiinteistön vuokraamista ja Halmetien kiinteistön vuokraamista yksityiseltä.

Hyvinvointipalveluiden johtaja Juha Narkilahti kertoo, että Isokylän koulussa järjestetään edelleen kansalaisopiston toimintaa, ja tilat sopivat siihen hyvin. Rakennuksessa on Narkilahden mukaan kuitenkin sisäilmaongelmia, joiden puolesta se ei käy koulukäyttöön, jossa tiloissa oleskellaan pitkiä aikoja kaikkina arkipäivinä.

Hillatien koululla on tilanpuutetta. Kemijärvelle muutti viime kesänä ennakoitua enemmän lapsiperheitä, ja lisäksi tuli pakolaisia Ukrainasta.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä