Hintojen nousu on saanut monet etsimään säästökohteita

Hintojen nousu näkyy monen kuluttajan kukkarossa ja tämä on saanut monet miettimään erilaisia ratkaisuja säästää jatkuvasti nousevissa kuluissa. Mahdollisuuksien mukaan työmatkat taitetaan polkupyörällä ja ruokaostoksissa tingitään valitsemalla edullisempi vaihtoehto. Ravintolassa käyntejä saatetaan vähentää ja sähkösauna lämmitetään harvemmin kuin aikaisemmin.

Vertailemalla hintoja pystyy valitsemaan edullisemman vaihtoehdon ja kun tämän tekee mahdollisimman monen tuotteen kohdalla, alkaa kulukuuri näkymään myös lompakossa. Muutokset eivät useinkaan ole suuria ja hetkessä näkyviä, mutta vähitellen säästäminen kasvattaa säästössä olevaa summaa.

Bensapumpulla ja ruokakaupassa voi olla kuitenkin vaikea saada säästöä, jos talous on jo muutoinkin laitettu tiukalle. Muutaman sentin säästö ei auta, jos kuluja täytyy saada karsittua kymmenien eurojen edestä. Tällöin on syytä löytää ratkaisuja, jotka voivat auttaa säästämään enemmän kuukautta kohden.

Kilpailuta lainat uudelleen

Helpoin ja nopein tapa löytää merkittävä säästökohde on kilpailuttaa lainat uudelleen .

Kilpailuttamisen voi tehdä pikavippien lisäksi kulutusluotolle, luottokorttivelalle sekä olemassa oleville osamaksuille. Esimerkiksi monien osamaksujen korko on huomattavasti korkeampi kuin vakuudettoman kulutusluottojen. Myös hyvin monessa ennen kuluttajaluottojen korkokattosäätelyä otetussa lainassa on korkeampi korko kuin nyt myönnetyssä vakuudettomassa lainassa. Luottojen hinnoissa kannattaakin kuukausierän lisäksi vertailla lainan todellista vuosikorkoa sekä lainakustannusten kokonaismäärää koko laina-ajalla.

Kilpailuttamalla sekä yhdistämällä lainat yhdeksi kokonaisuudeksi voi saada nopeastikin merkittäviä säästöjä lainakuluihin.

Tarkista puhelinliittymien kuukausimaksut

Perheen puhelinliittymistä voi kertyä huomaamatta melko suuri summa, ellei liittymien hinnoista ole perillä. Puhelinliittymät kannattaa kilpailuttaa aika ajoin, jotta hinnat pysyvät ajan tasalla.

Liittymävertailun voi tehdä pyytämällä tarjoukset eri operaattoreilta tai liittymien kilpailuttamisen voi hoitaa kätevästi siihen tarkoitetun Liittymätarjous.fi palvelun avulla.

Palvelussa esitellään suurimmat operaattorit ja heidän tämänhetkiset liittymähinnat. Selkeän taulukon avulla kuluttaja pystyy nopeasti ja vaivattomasti vertailemaan liittymien ominaisuuksia sekä kuukausihintoja.

Pyydä vakuutustarjoukset vertailtavaksesi

Vakuutukset haukkaavat perheen tuloista suuren siivun varsinkin, jos taloudessa on panostettu eri vakuutuksiin. Maksettavana saattaa olla lemmikkivakuutus, vakuutus taloon, autoon, veneeseen, mopoon, asuntoautoon, kesämökkiin sekä moneen muuhun. Kilpailuttamalla vakuutukset säännöllisesti voi säästää huomattavia summia. Tyypillisesti vakuutusmaksut nousevat vuosi vuodelta, ellei vakuuksia kilpailuta uudelleen.

Vakuutusten kilpailuttaminen ja vertaileminen on lainoihin verraten työläämpää, mutta usein se kannattaa. Vakuutustarjoukset kannattaa pyytää useammasta vakuutusyhtiöstä, jotta vertailu on tarpeeksi laaja. Parhaan vakuutusvaihtoehdon löytämiseksi kannattaa tutustua ehtoihin huolellisesti. Aina pelkkä vakuutuksen hinta ei ratkaise valintaa, vaan päätökseen vaikuttaa, mitä vakuutus kattaa ja mihin hintaan.