Paikallisuutiset

Itälappilaisia kylätoimijoita palkittiin Lapin kylätoimintapäivillä

Lappilaiset kylätoimijat ja maaseudun kehittäjät kokoontuivat lokakuun viimeisenä viikonloppuna Lapin kylätoimintapäiville Rovaniemelle Pohjanhoviin.

Päivien teemana olivat kestävä kehitys ja yhdistyksen tulevaisuustyö.

Kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk.) otti vastaan Lapin kansanedustajille luovutetun kirjelmän, jossa ilmaistiin huolenaihe maaseuturahoituksen leikkauksista.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ansiomerkkejä aktiiveille

Lappilaiset kylät palkitsi ansioituneita kylätoimijoita Suomen kylien myöntämillä hopeisilla ja pronssisilla ansiomerkillä pitkäaikaisesta ja monipuolisesta kylätoiminnasta.

Hopeisen ansiomerkin saivat Kemijärveltä Juujärven kyläseurasta Helvi Juujärvi, Juhani Juujärvi, Jorma Juujärvi, Ahti Sandbacka, Sirkka Juujärvi ja Leila Schroderus, Luusuan kyläseurasta Reima Alaluusua, Kyösti Alaluusua, Asko Severinkangas, Urho Kelloniemi, Anna-Maria Alaluusua ja Veikko Niemelä sekä Sodankylästä Luoston Klubilta Taina Antosalo ja Seppo Peltola ja Sassalin kyläseurasta Riitta Sassali, Sari-Anne Mattila ja Juhani Sassali.

Pronssinen ansiomerkki luovutettiin Luusuan kyläseuran aktiivitoimijoille Sari Kursulle, Pirkko Maijala-Niemelälle, Pirjo Perälälle ja Eeva-Liisa Säynäjäkankaalle.

Edustajia hallitukseen Kemijärveltä, Pelkosenniemeltä ja Sallasta

Sunnuntaina pidettiin Lappilaiset Kylät ry:n syyskokous.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Eini Kivilompolo Sodankylästä. Hallitukseen valittiin myös uusia jäseniä. Kylien edustajana Itä-Lapin alueelta toimia Vilma Sydänlammi Pelkosenniemeltä (uusi) ja hänen varaedustajanaan Marjatta Pekkarinen Kemijärveltä.

Kuntaedustajina toimivat Marja Tuomivaara Posiolta (uusi) ja Tanja Kunnari Sallasta sekä hänen varaedustajanaan Niina Mattila Sallasta. Kehittäjäorganisaatioina mukava ovat MTK Lappi, Lapin maa-ja kotitalousnaiset, Peräpohjolan Leader ry ja Koillismaan Leader ry.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä