Paikallisuutiset

Itävaltalainen Pfeifer ostaa kuusamolaisen puunjalostusyritys Pölkyn

Yrityskauppa ei vaikuta henkilöstöön, asiakkaisiin ja yhteistyökumppanuuksiin.

Itävaltalainen Pfeifer Holding GmbH on allekirjoittanut sopimuksen kuusamolaisen puunjalostusyritys Pölkky Oy:n ostosta. Ostaja on suuri itävaltalainen perheyritys.

– Kauppa vahvistaa Pfeiferin asemaa yhtenä Euroopan johtavista puunjalostusyrityksistä ja valmistelee sitä vastaamaan kansainväliseen kilpailuun. Pölkyn brändi, johto ja toiminnot jatkavat ennallaan, Pölkky Oy:n verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa todetaan.

Yritys ostaa puuta laajalta alueelta, myös Itä-Lapista. Se on ollut perustamisestaan, vuodesta 1968 alkaen Virranniemen perheen omistuksessa. Pölkky on Pohjois-Suomen suurin yksityinen puunjalostaja. Se työllistää 420 henkilöä, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa. Tiedotteen mukaan se jatkaa suunnitellusti investointiohjelmaansa ja kehittämistoimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pölkyn sahat ja tuotantolaitokset sijaitsevat Kuusamossa, Taivalkoskella, Kajaanissa, Kitkalla ja Oulussa. Pääkonttori on Kuusamossa.

– Olemme innoissamme mahdollisuuksista, joita kauppa tuo tullessaan. Pölkky on hyvin hoidettu perheyritys, jolla on osaava henkilöstö ja johto, ainutlaatuinen sijainti Pohjois-Suomen metsien äärellä sekä arvokas markkina-asema. Tämän vuoksi Pölkky tukee täydellisesti kasvustrategiaamme, Pfeifer Holding GmbH:n toimitusjohtaja Michael Pfeifer sanoo.

Pölkky Oy:n toimitusjohtaja Petteri Virranniemi toteaa, että kauppa mahdollistaa Pölkylle kannattavan kasvun jatkumisen.

– Minulle ja perheelleni kauppa merkitsee yrityksen kehittymismahdollisuuksien vahvistumista. Olen luottavainen, että voimme kasvattaa markkinapotentiaalia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puunosto jatkuu ennallaan

Petteri Virranniemi jatkaa toimitusjohtajana, mutta yrityksen hallitus järjestetään uudelleen. Yrityskauppa ei vaikuta Pölkyn henkilöstöön, asiakkaisiin tai yhteistyökumppanuuksiin. Kauppa toteutuu kilpailuviranomaisten hyväksynnän jälkeen, arviolta tammikuussa 2023. Myös Pölkyn brändi säilyy yhdistymisen jälkeen.

Aiemmin Keski-Euroopassa Itävallassa, Saksassa ja Tšekissä toiminut Pfeifer haluaa laajentua myös pohjoiseen.

– Yrityskauppa merkitsee uuden, korkealaatuisen pohjoisen puun hankintalähteen avautumista. Tämä varmistaa yhtiön toimitusvarmuuden, Pfeifer sanoo.

Kaupan myötä Pfeifer Groupin henkilöstömäärä nousee noin 2600 työntekijään. Yrityksen pääkonttori on Imstissä, Itävallan Tirolissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ennustettu liikevaihto kasvaa 1,4 miljardiin euroon vuonna 2023.

Molemmat ovat perheyrityksiä

Itävaltalainen Pfeifer Holding GmbH on perustettu 1948, ja sen johdossa on tällä hetkellä Pfeiferin perheen kolmas sukupolvi.

Pfeifer Groupin tuotantolaitokset tuottavat vuosittain noin neljä miljoonaa kuutiota sahatavaraa, joka jatkojalostetaan lopputuotteiksi. Pfeifer keskittyy tarkkaan määriteltyihin puurakentamisen ratkaisuihin, kuten CLT, liimapuu, liimalevyt, ja valumuotteihin, kuormalavakomponentteihin sekä energiatuotteisiin ja energiantuotantoon, kuten pelletteihin, briketteihin sekä vihreään sähköön ja lämpöön. Pfeifer Group vie tuotteita 90 maahan, mutta Eurooppa on sen ydinmarkkinaa.

Pölkyn vuosittainen sahatavaratuotanto on 700 000 kuutiota. Tuotteita ovat myös höylätty puu, painekyllästetty puu, liimapuu ja lastut sekä sahanpuru. Pölkky on merkittävä kansainvälinen toimija, sillä viennin osuus sen tuotannosta on yli 70 prosenttia. Se vie tuotteitaan 35 maahan.

Pölkky Oy:n toimitusjohtaja Petteri Virranniemi toteaa, että kauppa mahdollistaa kuusamolaisyritykselle kannattavan kasvun jatkumisen.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä