Paikallisuutiset

Joko olet halaillut puita ihan luvan kanssa? – Sallassa on syksyn ajan halipuumetsä

Märkäjärven Martat kutoivat pitkiä neulehuiveja suurille männyille.

Sallalaiset Märkäjärven Martat kutoivat pitkiä neulehuiveja, jotka on kiedottu väliaikaisesti Sallan Poropuiston läheisyydessä kasvavien suurien mäntyjen ympärille.

Halipuumetsän tarkoituksena on innostaa ihmisiä ulkoilemaan ja halaamaan puita ihan luvan kanssa. Huivit kudottiin lahjoituksena saaduista langoista.

– Heti halipuumetsän pystytyksen jälkeen paikalle lennähti neljä kuukkelia, jotka istahtivat kahden puun välille viritetyn oranssin huivin päälle, kertoo Märkäjärven Marttojen puheenjohtaja Hanna Kantola Sallan kunnan tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Värikäs halipuumetsä pysyy patikoijien ihasteltavana tämän syksyn ajan ja sen löytää Sallan Poropuiston Tähtitaivaskodan takaa Sallatunturiin lähtevän patikkareitin alkupäästä.

– Kannustan niin matkailijoita kuin paikallisiakin lähtemään retkelle Sallan upeisiin maisemiin. Sopivia päiväretkikohteita löytyy esimerkiksi tulevan Sallan kansallispuiston, Ruuhitunturin tai Salmijoen kurun suunnalta. Pidemmälle yön yli telttaretkelle voi suunnata vaikka Topsakantaipaleelle tai Naruskan ja Tuntsan erämaisiin maisemiin, Sallan matkailupäällikkö Paula Aspholm kannustaa Sallan kunnan tiedotteessa.

Tiedotteessa muistutetaan, että puut ovat tärkeä osa ilmastonmuutoksen vastaista taistelua. Ne sitovat ilmasta hiilidioksidia ja tuottavat happea hengitettäväksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä