Paikallisuutiset

Joutsijärven kylätalolla on tarjolla aamiainen, jota ei ole hinnalla pilattu – oheisohjelmana jopa runonlausuntaa

Kemijärven Joutsijärvellä kyläyhdistys kunnosti vanhasta asemarakennuksesta monipuolisen kylätalon.

Kemijärven Joutsijärven kylätalolla saa syödäkseen aamiaista tiistaista torstaihin.

Aamiainen on katettuna kylätalon asukastuvalla kello 9–11, eikä sitä ole pilattu ainakaan hinnalla. Puuroaamiainen lisukkeineen maksaa kaksi euroa henkilöltä.

Ohjelmaakin voi aamiaisen oheen järjestää tarvittaessa kaikkien makuun: bingoa, kilpailuja tai vaikkapa keskustelua ajankohtaisista aiheista. Erään aamiaisen Kalevala-teemasta vastasivat esimerkiksi Kemijärven lausujat. Tarjollakin oli tuolloin suomalaisia perinneherkkuja, kuten karjalanpiirakoita.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kesäaikana on ollut vilkasta. Parhaimmillaan aamiaisella on käynyt jopa kolmisenkymmentä henkilöä, kertoo kylätalolla työskentelevä Sami Aikioniemi .

Hän on työskennellyt talolla asukastuvan isäntänä hankeluontoisesti työ- ja elinkeinotoimiston palkkatuella viime marraskuusta lähtien ja tekee aamiaisen lisäksi viestintää ja valokuvausta.

Aamiaista alettiin tarjota Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hankkeen ja työntekijän voimin jo vuonna 2019. Kyläseura jatkoi toimintaa omalla hankkeella, tuolloin Anneli Salmi oli töissä vapaaehtoisena.

Joutsijärven kylätalolla on tarjolla aamiainen tiistaista torstaihin. Kyläseuran kunnostamalla talolla on paljon muutakin aktiivista toimintaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Aamiaiselle ja kylätalkkaroinnille jatkoa suunnitteilla

Nykyistä asukastuvan työntekijän palkkatukisopimusta on lokakuuhun asti. Kyläseuran olisi tarkoitus saada toiminnalle jatkoa.

– Toivottavasti saadaan työntekijä. Koronan jälkeen toiminta on muutenkin vilkastunut talolla, kyläseuran puheenjohtaja Taina Saavalainen kertoo.

Kyläseuran talolla työskentelee myös kylätalkkari, Timo Hulkko. Hän on sarjassaan kolmas talkkari. Työnkuvaan kuuluu talon huollon, ylläpidon ja lämmittämisen lisäksi asiakkaiden, eli kyläläisten palvelemista.

Kylätalkkarin voi tilata tekemään pienet remonttityöt, ruohonleikkuuta, pihan siivouksia ja lumen luontia. Tehtävään on ollut myös palkkatuki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Se on todettu hyväksi palveluksi kyläläisille. Siihenkin haetaan mahdollisesti jatkoa, jos vaan saadaan työntekijä.

Lue myös:

Haussa vuoden lappilainen kylä – voitto on mennyt aiemmin kaksi kertaa Itä-Lappiin

Onnellisten kylä ei herännyt henkiin itsestään

Noin sata asukasta

Kyläseura osti ja kunnosti viime vuosikymmenen lopulla Joutsijärven asemarakennuksen kylätaloksi.

Saneeraukseen haettiin EU-rahoitusta Pohjoisen Lapin Leader ry:n kautta, ja hankkeeseen tulivat mukaan kylän kaikki yhdistykset. Kylätalolla on aamiaisen lisäksi paljon muutakin toimintaa erilaisten tapahtumien muodossa.

Joutsijärven kylä sijaitsee Kemijärveltä noin 30 kilometriä Kuusamon ja Sallan suuntaan. Kylällä on noin sata vakituista asukasta.

Joutsijärven kyläyhdistys kunnosti vanhan asemarakennuksen kylän yhteiseksi taloksi.
Joutsijärven kylätalolla on tarjolla aamiainen tiistaista torstaihin. Kyläseuran kunnostamalla talolla on paljon muutakin aktiivista toimintaa.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä