Paikallisuutiset

Kaupunginhallitus päätti sittenkin jatkaa Puustellin myyntiä

Kaupunki perustaa työryhmän pohtimaan alueen kehittämistä.

Kemijärven kaupunginhallitus päätti sittenkin jatkaa taidekeskus Puustellin myyntiä. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantaina 10. lokakuuta.

Esityksenä oli, että tilapalveluiden liikelaitos keskeyttäisi myyntiprosessin.

Taustalla on Kemijärven Kuvanveistoviikot ry:n kirje, jolla esitti Kemijärven kaupunginhallitukselle, että Puustellin taidekeskuksen myyntiprosessi keskeytetään. Lisäksi yhdistys pyysi neuvotteluja Puustellin kehittämisestä. Kuvanveistoviikot kertoo kirjeessään, että se ei vastusta päärakennuksen myyntiä. Näyttelyhallin myyminen taas on sen näkemyksen mukaan voimassa olevien sopimusten vastaista. Kirjeen ovat allekirjoittaneet yhdistyksen puheenjohtaja Petri Kärri ja hallituksen jäsen Aarno Kostamo .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupungin omilla verkkosivuilla on ollut syys-lokakuun vaihteesta lähtien myynti-ilmoitus Puustellin alueesta rakennuksineen, mutta verkon myyntialustoille sitä ei ole laitettu, sillä alueen kaavoitus on vielä kesken. Rakennuksia on esitetty suojeltavaksi.

Koti-Lappi on uutisoinut Puustellin tilanteesta viime viikolla .

Kaupunginhallitus äänesti

Kaupunginhallituksen kokouksessa kaupunginjohtaja Atte Rantasen päätösehdotuksena oli se, että tilapalveluiden liikelaitos keskeyttää myyntiprosessin Puustellin alueen kiinteistön osalta (asuin-, aitta- ja näyttelytilarakennukset ja niille muodostettava tonttialue), ja että lopullisen ratkaisun tekemiseksi alueen osalta on syytä perustaa työryhmä pohtimaan eri vaihtoehtoja alueen kehittämiseksi.

Työryhmään valittaisiin tilaliikelaitoksen, kuvanveistoviikkojen ja kaupungin edustajia 1–2 henkilöä per taho ja sen kokoonkutsujaksi valitaan liikelaitoksen toimitusjohtaja Esa Pöyliö .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Anita Ruokamo (kesk.) jääväsi itsensä ja poistui esteellisenä kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Markku Harju (sd.) kannatti kaupunginjohtajan päätösehdotusta.

Teija Kerkelä (kesk.) esitti, että myyntiprosessia ei keskeytetä, vaan jatketaan valtuuston hyväksymän kiinteistöohjelman mukaisesti ja liikelaitoksen johtokunnan päätöksen mukaisesti. Lisäksi hän oli sillä kannalla, että työryhmä perustetaan välittömästi suunnittelemaan alueen aktiivista kehittämistä.

Paula Alatalo (ps.), Kirsti Ojala (vas.), Jarmo Palojärvi (kesk. varaj.) ja Ahti Majava (Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislista) kannattivat Kerkelän esitystä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asiasta äänestettiin. Kaupunginjohtajan esitys sai yhden äänen (Harju) ja Kerkelän esitys 6 ääntä (Kerkelä, Ojala, Palojärvi, Majava, Alatalo, Savukoski (kok.)).

Kerkelän esitys tuli kaupunginhallituksen päätökseksi.

Lue myös:

Miten käy myytäväksi aiotun Kemijärven Puustellin taidekeskuksen? – suojelupainetta ja ihmetystä taidenäyttelyn kohtalosta

Kemijärven kaupunginhallitus käsittelee Puustellin alueen kohtaloa – aikomuksena keskeyttää myynti ja perustaa työryhmä

Puustellin taidekeskukseen kuuluvat edustalla näkyvä päärakennus ja taustalla näkyvät näyttelytila ja aitta. Kuva on kesältä 2022.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä