Paikallisuutiset

Kaupunginjohtaja Rantasen sopimusneuvottelut käyntiin – Kemijärven kaupunginhallitus vahvisti neuvotteluryhmän kokoonpanon

Neuvottelut käynnistettiin kuuden valtuustoryhmän laatiman sopimuksen pohjalta.

Kemijärven kaupunginhallitus päätti kaupunginjohtaja Atte Rantasen irtisanomiseen tähtäävien sopimusneuvotteluiden jatkamisesta.

Hallitus käsitteli asiaa omana kohtanaan kokouksessaan maanantaina 3.10.

Kuusi Kemijärven valtuustoryhmää toimitti maanantaina 26. syyskuuta kaupunginhallitukselle ryhmäpuheenjohtajien allekirjoittaman sopimuksen, jossa ryhmien puheenjohtajat esittävät neuvotteluiden käynnistämistä johtajasopimuksesta. Kristillisdemokraattien ryhmän yksin muodostava Pirkka Aalto ei allekirjoittanut sopimusta .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Valtuustoryhmien puheenjohtajia ovat Aallon lisäksi Heikki Nivala (keskusta), Riitta Savukoski (kokoomus), Jarkko Kotilaine (vasemmistoliitto), Markku Harju (SDP) ja Aulikki Imporanta (Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislista) ja Matti Hietanen (perussuomalaiset).

Kaupunginhallitus sopi samaisessa kokouksessaan 26. syyskuuta neuvotteluryhmästä, johon kuuluvat Kemijärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Tapio (kesk.) kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Riitta Savukoski (kok.) ja kaupunginhallituksen jäsen Harju (SDP).

Kaupunginhallitus antoi heille valtuutuksen suorittaa tarvittavat neuvottelut. Asiaa käsiteltiin kokouksen neuvottelutauolla.

Päätös täytäntöön heti

Kaupunginhallitus päätti 3.10. kokouksessaan vahvistaa sovitun neuvotteluryhmän kokoonpanon ja neuvotteluryhmälle sovitun valtuutuksen. Asiassa etenemiseksi käsittelyn oikeellisuuden ja lainmukaisuuden varmistamiseksi neuvotteluryhmä valtuutetaan hankkimaan tarvittava oikeudellinen apu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puheenjohtaja Tapio täydensi päätösehdotusta niin, että kaupunginhallitus päättää laittaa päätöksen täytäntöön heti. Kaupunginhallitus hyväksyi täydennetyn päätösehdotuksen yksimielisesti.

Rantanen jääväsi itsensä ja poistui esteellisenä kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Rantanen kommentoi asiaa Koti-Lapille tuoreeltaan viime viikolla.

Myös seitsemän kaupunginvaltuutettua teki jo valtuuston kokouksessa 19. syyskuuta aloitteen tilapäisen valiokunnan asettamisesta kaupunginjohtajan erottamiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Kemijärvellä aikomuksia erottaa kaupunginjohtaja – Rantanen: "Kaupunginhallitus pohtii sitä, voinko minä jatkaa"

Virkasuhde voidaan purkaa yhteistyössä

Kemijärven kaupungin ja kaupunginjohtaja Rantasen johtajasopimuksessa on määritelty kaupunginjohtajan tehtävät, jotka määräytyvät kuntalain (410/2015) mukaan.

Kaupunginjohtajaa sitovat työssään kaupunginvaltuuston vahvistama strategia, johtosäännöt, hallintosääntö, elinvoimaohjelma sekä kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen tekemät ohjauspäätökset. Kaupunginjohtaja johtaa kaupunginhallituksen alaisena kaupunkiorganisaatiota, kaupungin hallintoa, taloudenpitoa sekä muuta toimintaa ja vastaa operatiivisesta konsernijohtamisesta.

Johtajasopimukseen on myös merkitty, että kaupungin hallinto perustuu luottamushenkilöiden ja viranhaltioiden hyvään ja vuorovaikutteiseen yhteistyöhön, jossa kaupunginjohtajan tehtävä on johtaa kaupunkiorganisaatiota ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja johtaa poliittista päätöksentekoprosessia ja kaupunginhallituksen työskentelyä kaupunginvaltuuston ohjauksessa.

Johtajasopimuksessa sanotaan, että mikäli kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja yhdessä toteavat, että kaupungin etu vaatii kaupunginjohtajan virkasuhteen purkamista ja purkautumisen syynä ei ole kaupunginjohtajan itsensä irtisanoutuminen eikä kunnallisesta viranhaltijalaista annetun lain 41 §:n mukainen peruste, voidaan virkasuhde purkaa hyvässä yhteistyössä sopien.

Kemijärven kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtaja Atte Rantasen johtajasopimusta maanantaina.
Atte Rantanen palkitsemassa vuoden yrittäjää Kemijärven yrittäjätapahtumassa 21. heinäkuuta 2022.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä