Paikallisuutiset

KeKi avasi voittotilinsä kuusamolaisten kustannuksella – "vaihtoaitioissa vaihdettiin puolin ja toisin kova sana jos toinenkin"

Kemijärven Kiekko haki kauden avausvoiton Kuusamosta.

Lauantai-illan jääkiekon kakkosdivarin vitoslohkon ottelussa Kuusamon Pallo-Karhujen ja Kemijärven Kiekon välillä panoksena oli ei enempää eikä vähempää kuin kauden pistetilin aukaiseminen.

Piste- ja voittotilin aukaisi lopulta vierasjoukkue lukemin 4–7 (2–1, 1–4, 1–2).

Ottelu oli tasaväkinen, kuten odottaa saattoi. Tasoltaan ja vauhdiltaan lohkon häntäpään joukkueiden taisto ei ollut samaa luokkaa, mitä aiemmin tälle syksylle on nähty Kuusamon jäähallissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

PaKan toisen erän virheet päästivät KeKin etumatkalle.

Ottelun alku lähti liikkeelle tunnustelevissa merkeissä, kunnes Pallo-Karhut aloitti maalinteon ylivoimahyökkäyksestä ajassa 6.41. Ville Tiainen pääsi nostamaan KeKi-maalivahdin torjuman kiekon läheltä maalin kattoon. Syöttöpisteen merkkautti Henri Leinonen .

Maalinjälkeisessä vaihdossa KeKin Janne Majava tasoitti tilanteen 1–1:een läpiajon päätteeksi.

Heti perään vierasjoukkue otti jäähyn pelin viivyttämisestä lyömällä kiekon suoraan yli laidan. PaKa sai ylivoiman pyörimään alussa, mutta ei kuitenkaan maalia aikaiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ajassa 11.38 kotijoukkue joutui alivoimalle Arttu Tornbergin vastustajan päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tilanteen jälkeen vaihtoaitioissa vaihdettiin puolin ja toisin kova sana jos toinenkin. KeKillä oli kuitenkin vaikeuksia saada ylivoima pyörimään omista ylöspäin. Perään tullut kotijoukkueen ylivoima ei tuonut sen kummempaa tulosta.

Viisi sekuntia ennen erätaukoa kotijoukkue onnistui vielä tekemään 2–1-johto-osuman Erkka Muhose n pelatessa viimeisen hyökkäyksen loppuun asti.

Lue myös:

KeKi ja YJK kohtasivat Kemijärvellä – Karppinen huhki maalilla, Ylivieska karkumatkalle ylivoimalla

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

II-divisioonaan noussut KeKi avaa kautensa kovalla ottelulla – peruskoululaiset ilmaiseksi katsomoon

Jääkiekkoliitto pudotti koronan takia vetäytyneen KeKin – muut joukkueet saavat jatkaa, vaikka lopulta kaikkien kausi keskeytettiin: "Tämä on oikeusmurha"

Hallinta KeKi-merkkiseksi

Toisessa erässä ottelun hallinta vaihtui KeKi-merkkiseksi. Erän alkuun vierasjoukkue pääsi pelaamaan ylivoiman, jonka päätyttyä Juha Taipale sijoitti kiekon tarkasti verkkoon PaKan maalivahti Tuomas Eskelisen räpylän ohi.

Kotijoukkueen 3–2-kuittaus tuli nopeasti ajassa 24.45. Maalista vastasi Janne Polo.

Kiekko kilahti PaKa-maalin tolppaan erän puolivälissä, ja pian tämän jälkeen syntyi 3–3-tasoitus. KeKin Ilari Tepsa kiersi Eskelisen ja toi joukkueensa tasoihin. Syöttäjinä olivat Santeri Tepsa ja Roni Kurkinen.

PaKan kiekon menetys omalla alueella johti pian Jukka Pöyliön Jarkko Kostamon syötöstä tekemään vierasjoukkueen johto-osumaan 3–4.

Maalien jälkeen ote siirtyi KeKille ja kuusamolaisilla oli hetkittäin jopa vaikeuksia nousta pois omalta alueelta. KeKin 3–5-maali syntyi hienon 2–1-hyökkäyksen päätteeksi. Asialla samoja naamoja kuin edellisessäkin maalissa: Jarkko Kostamo osui ja Jukka Pöyliö ja Harri Eskola syöttivät.

KeKin maalinteko lähti rullaamaan

Kolmannen erän alussa kotijoukkue haki kiihkeästi kavennusta, mutta ilman tulosta.

PaKan Jarkko Laihola joutui vastustajan kyynärpäätaklauksen kohteeksi, minkä seurauksena hän poistui hetkeksi pukuhuoneeseen. Onneksi ilman vakavampaa selvittiin ja Laihola palasi pian peliin. Toisessa erässä Taneli Kallunki joutui jo jättämään pelin loukkaantumisen vuoksi.

Vaikka kotijoukkuella oli ote, maalinteossa onnistui kuitenkin jälleen vierailija. KeKi vaikuttikin löytäneen alkupelit kateissa olleen maalijyvän. Kun Ilari Tepsa iski KeKille kuudennen maalin, PaKa otti aikalisän.

PaKa kavensi vielä lukemiksi 4–6 ajassa 57.30, mutta kemijärveläiset viimeistelivät Kostamon johdolla 4–7-voittolukemat tyhjään maaliin, kun pelikellossa oli 59.01.

Ottelun tehokkain pelaaja olikin KeKin Jarkko Kostamo kahdella maalilla ja kahdella syötöllä.

KeKi on voiton jälkeen sarjataulukossa kahdeksantena karsintarajan yläpuolella. Joukkueella on neljä peliä takanaan.

Joukkueet kohtaavat uudestaan Kemijärvellä ensi viikon lauantaina.

KeKin Juha Taipale iskee tasoituksen Kuusamon PaKan verkkoon.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä