Paikallisuutiset

Kemijärveläinen Pirkka Aalto kristillisdemokraattien ehdokkaaksi Oulun vaalipiirissä

Pirkka Aalto sanoo, että Lapin äänikynnys eduskuntavaaleissa on kasvanut pieniä puolueita ajatellen liian suureksi.

Kristillisdemokraattien kolmas varapuheenjohtaja, kemijärveläinen Pirkka Aalto asettuu kansanedustajaehdokkaaksi Oulun vaalipiirissä.

Kemijärvellä biologian ja maantiedon lehtorina työskentelevä 53-vuotias Aalto on ollut kolmissa viime eduskuntavaaleissa KD:n ääniharava Lapissa ja on pääsyt parhaimmillaan varakansanedustajaksi.

– Lapissa äänikynnys on kasvanut pieniä puolueita ajatellen aivan liian suureksi. Toisaalta Lapin ja Oulun vaalipiirin alueiden haasteet ovat pitkälti yhteisiä, ja koko Pohjois-Suomi tarvitsee vahvoja ja aktiivisia edunvalvojia. Nyt Oulun vaalipiirin äänestäjillä on mahdollisuus saada kristillisdemokraattien listalta kansanedustaja, jolla on kokemusta ja näkemystä eri puolilta Pohjois-Suomea, Aalto kertoo tiedotteessaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hän on lähtöisin Espoosta, mutta hän on asunut vuodesta 1988 lähtien Pohjois-Suomessa Oulussa, Enontekiöllä ja Kemijärvellä.

Vaalikelpoisuus on eduskuntavaaleissa riippumaton ehdokkaan kotikunnasta, joten ehdokas voi asettautua ehdokkaaksi missä tahansa vaalipiirissä, kuitenkin vain yhdessä vaalipiirissä.

Kunta- ja aluepolitiikassa Aalto on toiminut muun muassa Enontekiön ja Kemijärven valtuustoissa, myös niiden puheenjohtajistoissa, Kemijärven kaupunginhallituksessa, Lapin liiton edustajistossa ja Itä-Lapin kuntayhtymän hallituksessa. Aalto on ollut vuosikymmeniä mukana erilaisessa luontoaiheisessa järjestötyössä, kuten BirdLife Suomen hallituksessa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin lintutieteellisten yhdistysten puheenjohtajana.

Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4. Ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille viimeistään tiistaina 21.2.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Lapin kokoomus julkaisi eduskuntavaaliehdokkaita – mukana yksi ehdokas Kemijärveltä

Keskusta julkisti Itä-Lapista ehdokkaita eduskuntavaaleihin

Pääkirjoitus: Syksy näyttää kuntien uuden suunnan

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä