Paikallisuutiset

Kemijärvelle suunnitellaan teollisen kokoluokan aurinkovoimalaa

SE Suomen Säätöenergia oy alkaa tutkia mahdollisuutta teollisen kokoluokan aurinkovoimalan rakentamiseen Kemijärven Patokankaalle.

Yhtiö pyysi kaupungilta, että se voisi varata teollisuusalueelta vajaan 20 hehtaarin tontin suunnittelua varten. Kaupungin elinvoimalautakunta hyväksyi suunnitteluvaraussopimuksen tekemisen kokouksessaan 12. huhtikuuta.

Tontin varausaika on yhdeksän kuukautta ja varausmaksu sata euroa.

Tuona aikana SE Suomen Säätöenergia oy selvittää ja suunnittelee mahdollisuutta aurinkovoimalan sijoittamiseen alueelle. Jos esisuunnittelu ja markkina-analyysi osoittavat rakentamisen mahdolliseksi ja kannattavaksi, yhtiö on valmis vuokraamaan alueen kaupungilta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Selvitysten tekemiseen menee noin puoli vuotta, jonka jälkeen teemme päätöksen investoinnista, yhtiön toimitusjohtaja Kaj Turunen kertoo Koti-Lapille.

SE Suomen Säätöenergia oy on perustettu vuonna 2010, ja sen kotipaikka on Savonlinnassa. Sen liikevaihto on ollut viime vuosina 330 000 euron molemmin puolin. Yhtiössä oli viime kesäkuussa päättyneellä tilikaudella neljä työntekijää.

Turunen kertoo, että yhtiö tekee konsultointi- ja aluekehittämistyötä lähinnä matkailualalla. Lisäksi yhtiö siirtyi puolitoista vuotta sitten uusiutuvan energian alalle.

Kemijärven kaupungin tekninen lautakunta päätti vuonna 2019, että tontteja voidaan varata yhdeksäksi kuukaudeksi sadan euron varausmaksulla.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä