Paikallisuutiset

Kemijärven historiikin kolmannen osan kirjoittaja on valittu

Kuva: Jouni Kauhasen kokoelmat

Kemijärven kaupungin historian kolmannesta osasta tulee tieteelliset kriteerit täyttävä teos.

Kemijärven historiasta aiotaan julkaista kolmas osa, joka käsittelee paikkakunnan lähihistoriaa.

Kemijärven kaupungin historiikin kolmannen osan kirjoittajaksi hakijoiden joukosta on valittu filosofian tohtori, dosentti Jouni Kauhanen Vaalasta.

Historiatyöryhmä kertoo tiedotteessaan, että esitys valittavasta kirjoittajasta oli yksimielinen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kauhanen on kirjoittanut aikaisemmin muun muassa Kemijärven kirkkoherra Lauri Lanjalan elämäkerran. Hänellä on laaja kirjallinen tuotanto. Hän on tehnyt paljon Pohjois-Suomen historiaa koskevia tietokirjoja.

Kirjaa valmistelevan työryhmän mukaan kirjasta tulee tieteelliset kriteerit täyttävä tutkimus Kemijärven uudemmasta historiasta, mutta lisäksi kirjaa elävöitetään henkilöhaastattelujen ja yleisötilaisuuksien kautta hankittavalla materiaalilla. Kirjan on tarkoitus käsittellä pääasiassa Kemijärven tapahtumia kaupungiksi tulosta 1.1.1973 lähtien.

Kemijärven historiasta on julkaistu kaksi teosta: Kemijärven historia. 1, Noin vuoteen 1870, jonka on kirjoittanut Raili Rytkönen ja Kemijärven historia II: Kemijärvi 1870-luvulta 1970-luvun alkuun, jonka on kirjoittanut Risto Kuosmanen.

Kemijärven kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2022 aloittaa valmistelun Kemijärven historian kolmannen osan laatimiseksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Historiikkia varten on perustettu historiatoimikunta, johon kuuluu paikallisi kirjoittajia ja kotiseutuaktiiveja. Puheenjohtajana on Lea Koskela ja jäseninä Janne Kaisanlahti, Lasse Ketonen, Pirjo Maunu, Veli-Matti Oinas ja Juha Pikkarainen. Viranhaltijaedustajana tulevaisuusjohtaja Ilpo Tervonen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä