Paikallisuutiset

Kemijärven kaupunginhallitus käsittelee Puustellin alueen kohtaloa – aikomuksena keskeyttää myynti ja perustaa työryhmä

Puustellin myynti saatetaan keskeyttää.

Kemijärven kaupunginhallitus pohtii uudelleen Puustellin taidekeskuksen myyntiä.

Kaupungin tilapalveluiden liikelaitoksen johtokunta on 29. kesäkuuta päättänyt laittaa myyntiin Puustellin alueella olevat asuin-, aitta- ja näyttelytilarakennukset ja niille muodostettavan tonttialueen elo-syyskuun 2022 aikana.

Koti-Lappi kertoi Puustellin tilanteesta 5. lokakuuta . Asiaan liittyy muun muassa Kemijärven kuvanveistoviikkojen taidenäyttelyn kohtalo ja sopimukset näyttelytoiminnasta, sekä se, että aluetta esitetään suojeltavaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärven Kuvanveistoviikot ry on esittänyt Kemijärven kaupunginhallitukselle kirjeellä, että Puustellin taidekeskuksen myyntiprosessi keskeytetään. Lisäksi yhdistys edellyttää neuvotteluja taidekeskus Puustellin kehittämisestä.

Kaupunginhallitus aikoo käsitellä asiaa kokouksessaan maanantaina 10. lokakuuta. Keskiviikkona julkaistulla esityslistalla on päätösehdotuksena se, että tilapalveluiden liikelaitos keskeyttää myyntiprosessin Puustellin alueen kiinteistön osalta (asuin-, aitta- ja näyttelytilarakennukset ja niille muodostettava tonttialue).

Esityslistassa sanotaan, että lopullisen ratkaisun tekemiseksi alueen osalta on syytä perustaa työryhmä pohtimaan eri vaihtoehtoja alueen kehittämiseksi.

Työryhmässä pitää päätösehdotuksen mukaan olla tilaliikelaitoksen, kuvanveistoviikkojen ja kaupungin edustajia 1–2 henkilöä per taho. Ryhmän kokoonkutsujaksi valitaan tilapalveluiden liikelaitoksen toimitusjohtaja Esa Pöyliö .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Miten käy myytäväksi aiotun Kemijärven Puustellin taidekeskuksen? – suojelupainetta ja ihmetystä taidenäyttelyn kohtalosta

Puustellin alueelle matkailua vai vakituista asumista?

"Toteutumattomia unelmia? Salaisia haaveita?" – Ajatuksia Puustellin veistosnäyttelystä

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puustelli osana kiinteistöohjelmaa

Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kesäkuussa kiinteistöohjelman, jossa Puustelli on käytöstä poistettujen rakennusten joukossa. Ohjelman mukaisesti myyntejä tulee edelleen tehostaa kaupungille tarpeettomien rakennusten osalta.

Kaupunki on aiemmin vuokrannut Puustellin päärakennusta juhlatilaksi, mutta tällä hetkellä rakennus ei ole vuokrauskäytössä. Puustellin pihapiirissä sijaitsevassa näyttelyhallissa on Kemijärven kuvanveistoviikkojen teoksia, joiden kesänäyttely on avoinna yleisölle. Hirsisessä aitassa on irtaimistoa ja taideteoksia varastoituna.

Kemijärven kaupunginhallitus päätti kokouksessaan huhtikuussa, että Puustellin alueelle Kemijärven keskustan tuntumaan kaavoitetaan vakituista asumista. Toisena vaihtoehtona oli kehittää alueelle matkailua.

Puustellin pihapiiri rakennettiin alkujaan metsänhoitaja Johan Gebhardin virkataloksi Pöyliöjärven rantaan vuonna 1865. Kuvassa päärakennus kesällä 2022.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä