Paikallisuutiset

Kemijärven kaupunginjohtaja Pekka Iivari kertoo purkaneensa virkasuhteensa koeajalla

Kemijärven kaupunginjohtaja Pekka Iivari kuvattuna Sodankylässä uittojuhlilla Portin pirtillä syyskuussa. Iivari kertoo purkaneensa virkasuhteensa koeajalla. Kuva: Esa Keskinen

Pekka Iivarilla on tehtävässään puolen vuoden koeaika.

Elokuussa Kemijärven kaupunginjohtajana aloittanut Pekka Iivari kertoo purkaneensa virkatehtävänsä omasta aloitteestaan tänään. Hän kertoo asiasta Koti-Lapille viestitse.

Koeajalla tehtyä virkasuhteen purkamista ei tarvitse erikseen perustella. Iivari on Koti-Lapin tietojen mukaan ilmoittanut halustaan purkaa virkasuhde lähettämässään sähköpostissa muun muassa kaupunginhallitukselle.

Iivarin johtajasopimuksen mukaan virka on määräaikainen heinäkuun loppuun 2029 asti, ja siinä on puolen vuoden koeaika. Iivari valittiin tehtävään kesäkuun lopulla valtuustossa järjestetyn virkavaalin päätteeksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Taustalla muun muassa luottamuspula

Iivari kertoo viestissään virkasuhteen purkamisen syyksi luottamuspulan kaupunginvaltuuston puheenjohtajaan Riitta Savukoskeen (kok.) ja ”viime aikoina eri tahoilta tulleet pyrkimykset rajoittaa puolisoni toimintaa vaikuttajana”.

Riitta Savukoski kertoo Koti-Lapille keskiviikkoiltana, että ilmoitus virkasuhteen purkamisesta oli yllättävä ja että hän on harmissaan siitä. Hän ei osaa tarkkaan kertoa, mihin epäluottamus perustuu. Savukoski sanoo, että on saanut Iivarilta pari viikkoa sitten viestin, jossa epäluottamusta käsiteltiin.

– Olen kirjoittanut hänelle, että minä luotan hänen toimintaansa kaupunginjohtajana ja olen myös häntä äänestänyt kaupunginjohtajaksi.

Hän myös sanoo, että Iivari on päässyt hyvin työhön kiinni.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ei ole ollut hänen toiminnastaan moittimista.

Muutamat Kemijärven valtuutetut ovat kritisoineet Muut asiat -kohdan poistamista kaupunginvaltuuston kokouksista. Onko tämä mahdollisesti aiheuttanut skismaa myös valtuuston esittelijänä toimivan kaupunginjohtajan suuntaan? Savukoski sanoo, ettei asia liity Iivariin mitenkään.

– Mietin jo kesäkuun valtuuston kokouksen jälkeen, että onko se asiallinen kohta kokouksessa, ja mitä sillä saavutetaan. Olen tämän kertonut Pekalle, ettei liity häneen ja hän tosiaan aloitti vasta elokuussa.

Pekka Iivarin puoliso Sirpa Iivari (ent. Masalin) on taiteilija. Sirpa Iivari on ollut mukana politiikassa SDP:n kunnallisvaaliehdokkaana Kemijärvellä ja paikallisjärjestön puheenjohtajistossa. Pekka Iivari ei avannut viestissään sitä, miten hänen puolisoaan on rajoitettu.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

KUKA?

Pekka Iivari

s. 1966

Kotoisin Kemijärveltä.

Filosofian tohtori. Väitöskirja käsittelee Venäjän tiedustelua ja turvallisuuspalveluiden toimintaa.

Työskenteli aikaisemmin Lapin ammattikorkeakoulun yliopettajana.

Perhe: aviopuoliso ja kolme lasta.

Työuraa Suojelupoliisissa, Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä ja Lapin seutukaavaliitossa.

Kemijärven kaupunginvaltuutettu vuodesta 2021 alkaen kaupunginjohtajapestiinsä asti. Edusti Tulevaisuuden Kemijärvi -yhteislistaa.

Kirjoittanut useita tietokirjoja yksin tai työryhmän osana.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja sai tiedon sähköpostilla

Lomamatkalla oleva Kemijärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Tapio (kesk.) kertoo Koti-Lapille saaneensa keskiviikkona tiedon koeaikapurusta sähköpostilla yllätyksenä.

Hän ei ollut tavoittanut Iivaria keskiviikkoiltana asiaan liittyen.

Lisää aiheesta

Tekstiä muokattu 25.10.2023 kello 19.56: lisätty Juhani Tapion kommentit.

Tekstiä muokattu 25.10.2023 kello 20.14: lisätty Pekka Iivarin perustelut virkasuhteen purkamiselle.

Tekstiä muokattu 25.10.2023 kello 20.33: lisätty Riitta Savukosken kommentit.

Tekstiä muokattu 26.10.2023 kello 09.26: lisätty tietoja Sirpa Iivarin taustasta ja Pekka Iivarin kaupunginjohtajavalinnasta sekä faktalaatikko.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä