Paikallisuutiset

Kemijärven kaupunginvaltuusto käsittelee Rantasen irtisanomista maanantaina – listalla myös talousasiat ja hallintosääntö

Kemijärven kaupunginjohtaja Atte Rantaselle maksetaan näillä näkymin yli vuoden kokonaispalkkaa vastaava korvaus.

Kemijärven kaupunginjohtajan Atte Rantasen irtisanominen etenee valtuuston päätettäväksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Tapion (kesk.) viikolla lähettämän tiedotteen mukaan kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja ovat hyvässä yhteistyössä sopien neuvotelleet kaupunginjohtaja Atte Rantasen johtajasopimuksessa sanotun mukaisesti, että kaupunginjohtajan palvelussuhde päättyy tämän vuoden lopussa.

Rantaselle maksettaisiin johtajasopimuksen mukaisena korvauksena kahden kuukauden irtisanomisajan palkka ja kuuden kuukauden kokonaispalkkaa vastaava siirtymäkorvaus viimeisen palkanmaksun yhteydessä. Rantaselle maksetaan myös pitämättömät lomat ja lomaraha vuodelta 2022.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lisäksi Rantaselle maksetaan vapaaehtoisten neuvotteluiden mukaisesti kuuden kuukauden kokonaispalkkaa vastaava lisäkorvaus virkasuhteen päättämistä koskevan sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Tapio kertoi perjantaina, että sopimus oli Rantasen tarkasteltavana.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 14.12. esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto hyväksyisi maanantain 19.12. kokouksessaan johtajasopimuksen mukaisen menettelyn ja vapaaehtoisten neuvotteluiden tuloksena kuuden kuukauden kokonaispalkkasummaa vastaavan lisäkorvauksen sekä vahvistaa palvelussuhteen päättymisajankohdaksi 31.12.2022.

Käytännössä valtuusto voi päättää lisäkorvauksesta, sillä muut korvaukset pohjaavat Rantasen johtajasopimukseen.

Kaupunginvaltuusto päättää maanantaina myös talousarvion 2023 ja taloussuunnitelman 2024–2025 hyväksymisestä sekä hallintosäännöstä. Koko esityslista on nähtävissä täällä .

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Rantasen kaupunginjohtajan pesti päättyy näillä näkymin joulukuussa – korvauksista selvyys

Kemijärvellä aikomuksia erottaa kaupunginjohtaja – Rantanen: "Kaupunginhallitus pohtii sitä, voinko minä jatkaa"