Paikallisuutiset

Kemijärven kaupunki aikoo rakentaa lisää katuvaloja Joutsijärvelle

Kyläläiset ovat toivoneet pitkään katuvaloja kylätalolle menevälle tielle.

Kaupunki rakentaa Joutsijärven kylälle Kemijärvelle lisää katuvaloja ensi vuonna, kun tarvittavat luvat saadaan kuntoon. Valot laitetaan Asemanraitille, josta ne puuttuvat Kylänraitin risteyksestä rautatieasemalle eli nykyiselle kylätalolle asti.

Valtuusto lisäsi Joutsijärven kyläyhdistyksen vuosien ajan toivomalle hankkeelle 20 000 euroa ensi vuoden talousarvioon. Kyläläiset ovat toivoneet valoja myös Kylänraitti-nimiselle tielle, mutta sinne niitä ei rakenneta.

Useat valtuutetut empivät asiaa, koska sen arvioitiin olevan ennakkopäätös, jonka jälkeen muutkin kylät anovat rahaa valaistukseen eikä sitä riitä kaikille. Hanke hyväksyttiin äänin 15–5, 4 tyhjää.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kaupunginjohtaja Atte Rantanen kertoi, että tekninen lautakunta päätti joitakin vuosia sitten, että kyläyhdistysten on mahdollista saada 3000 euroa katuvalaistukseen. Summa oli määritelty pieneksi juuri siksi, että määrärahaa olisi tarvittaessa varaa antaa useille kylille.

Pirkka Aalto (kd.) oli sitä mieltä, että kylien katuvaloasioita pitää käsitellä jokaista omana kokonaisuutenaan.

Veikko Niemelä (kesk.) ja Aulikki Imporanta (Tulevaisuuden Kemijärvi) perustelivat hanketta kyläläisten turvallisuudella. Asemanraitilla kulkee raskasta liikennettä, ja alueella liikkuu iäkkäitä ihmisiä. Tieosuudella ei ole kevyenliikenteenväylää.

Alun perin joutsijärveläisten oli määrä säästää kustannuksissa talkootyötä tekemällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kunnallistekniikan päällikkö Eero Saarijärvi ei pitänyt talkoilla tehtäviä sähkötöitä hyvänä ideana, vaikka mukana olisikin sähköasennusluvat omaava henkilö.

– Ammattilaisten tekemänä valaistus tulee varmasti tehtyä kaikki normit täyttäen, hän sanoi.

Juhana Kelloniemi (ps.) muistutti perinteisestä periaatteesta, jonka mukaan toisen maalle ei saa rakentaa.

Asemanraitti on Lapin ely-keskuksen omistama, ja valaistuksen rakentamisessa täytyy tehdä yhteistyötä sen kanssa. Ely-keskus ei ole innostunut rakentamaan valaistusta itse.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Miksi katuvalot ovat palaneet Kemijärvellä päivisin? – taustalla on useita syitä ja yksi ratkaisu on hankintalistalla

Joutsijärvelle suunnitellaan lisää katuvaloja.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä