Paikallisuutiset

Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n toimitusjohtaja vaihtui toisen kerran tänä vuonna

Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään syyskuun alussa.

Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n hallitus on valinnut diplomi-insinööri Timo Jokisen yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän ottaa tehtävän vastaan syyskuun alusta alkaen.

Timo Jokinen on valmistunut diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2003. Hän on toiminut muun muassa Inergia Oy:n ja Wiitaseudun Energia Oy:n toimitusjohtajana sekä Neve Oy:n kaukolämpöpäällikkönä, Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n tiedotteessa kerrotaan.

Yhtiön edellinen toimitusjohtaja Vesa Ahola oli tehtävässä tammikuusta kesään asti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hallitus valitsi Aholan toimitusjohtajaksi yksimielisesti tammikuun alussa, mutta puolen vuoden koeajan jälkeen hänen sopimustaan ei jatkettu, jolloin hän palasi entiseen työhönsä käyttöpäälliköksi. Ennen Aholaa toimitusjohtajana toimi Ari Pöyliö, joka jäi eläkkeelle.

Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Nivala kertoo Koti-Lapille puhelinhaastattelussa, että uusi toimitusjohtaja valittiin viime vuoden lopulla tehtävää hakeneiden 18 hakijan joukosta. Rekrytointiyrityksen kanssa toteutetun haun loppuvaiheeseen pääsi neljä hakijaa, joista Jokinen oli yksi.

Heikki Nivala ei kerro julkisuuteen syitä, joiden takia Aholan sopimusta ei jatkettu.

– Se on hallituksen päätös, ja hallitus on arvioinut sitä, mikä on yhtiön kannalta viisasta. Yksityiskohtia ei tietenkään kerrota julkisuuteen. Hallitus arvioi asian kokonaisuuden ja yhtiön edun kannalta ja teki päätöksen sen mukaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– On syytä korostaa, että yhtiön hallitus on toiminut täysin allekirjoitetun toimitusjohtajasopimuksen mukaisesti. Yleisesti voidaan todeta, että koeaikana työnantaja voi arvioida henkilön sopivuutta tehtävään ja tehdä päätökset arvion mukaisesti. Näin ollen koeaika ei ole turha tai kuollut kirjaus, vaan merkittävä osa sopimusta, Nivala sanoo.

Yhtiön vesihuoltopäällikkönä ja toimitusjohtajan sijaisena toimii nyt Marko Sirviö ja käyttöpäällikkönä Vesa Ahola, joka on työskennellyt yhtiön palveluksessa keväästä 2022 lähtien.

Ristiriitoja yhtiössä

Kemijärven lämpö ja vesi Oy:ssä on ollut kuluvana vuonna ristiriitoja. Yhtiön henkilöstö lähetti kesäkuussa tiedotteen, jossa vaadittiin hallituksen puheenjohtajan Heikki Nivalan eroa.

Henkilöstöllä oli tiedotteen mukaan vakavaa huolta yhtiön toimintakyvystä useista syistä. Tiedotteessa viitattiin yhtiöstä poliisille tehtyyn tutkintapyyntöön, ja lisäksi sen mukaan yhtiössä on sen mukaan ollut erimielisyyttä elokuusta 2022 alkaen työehtosopimuksen tulkinnasta ja palkkauksesta. Tiedotteessa todettiin, että henkilöstöllä on toimitusjohtaja Vesa Aholaan täysi luottamus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärven lämpö ja vesi Oy kertoi tiedotteessaan tammikuussa hänen toimitusjohtajaksi valintansa jälkeen, että Aholalla on monipuolinen ja pitkä alan työkokemus, tehtävään soveltuva koulutus ja vahva henkilöstöjohtamisen osaaminen.

Jutusta korjattu 7.8.2023 kello 8.40 tieto, että Vesa Ahola olisi irtisanottu toimitusjohtajan tehtävästä. Häntä ei irtisanottu, vaan sopimusta ei jatkettu.

Tekstiä muokattu 7.8.2023 kello 11.21: lisätty oikea kirjoittajan nimi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä