Ajankohtaista

Kemijärven lämpö ja vesi saneeraa runkoputkea ‒ varalaitoksen rikkoutuminen aiheutti katkon lämpimän veden jakeluun

Kuva: Koti-Lapin arkisto

Lämpimän veden jakelussa oli katko tiistaista keskiviikkoaamuun asti.

Lämpimän veden jakelussa on ollut katkos Kemijärvellä kuluneella viikolla.

Taustalla on se, että Kemijärven lämpö ja vesi Oy saneeraa kaukolämpöverkoston runkoputkea Kemijärvellä keskustan ja Särkikankaan välillä, Rovaniementien varressa.

Kohdalla on höyrynnyt kaivo jo viime vuonna ja korjaus on aikataulutettu sulan maan ajalle tälle kesälle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Korjaustyö alkoi viime viikolla ja kestää yhtiön arvion mukaan vielä noin kaksi viikkoa.

– Tien vierestä korjataan noin 400 metriä runkolinjaa. Vuotokohta on ollut sillä alueella, vt. toimitusjohtaja, vesihuoltopäällikkö Marko Sirviö kertoo Koti-Lapille.

Lisää aiheesta

Kaukolämpöverkoston vuoto on näkynyt höyrynä Kemijärvellä Rovaniementien varressa jo pitkän aikaa. Kuva on otettu maaliskuussa 2023. Kuva: Esa Keskinen

Tiistain ja keskiviikon katkos johtui varalaitoksen hajoamisesta

Kuluneen viikon aikana lämpimän veden jakelussa katko, joka alkoi tiistaina ja jatkui keskiviikkoaamuun asti. Vesi oli kylmää eri puolilla keskustaajamaa.

Keskustan ja Särkikankaan välisen runkoputken saneerauksen vuoksi runkoputken käyttö oli katkaistava saneeraustyön ajaksi. Yhtiöllä on käytössä varalaitoksia vastaavien tilapäisten tarpeiden varalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskustan alueen varalaitos käynnistettiin työn ajaksi, mutta varalaitos rikkoontui käynnistyksen jälkeen ja myös sen lämmöntuotanto keskeytyi.

Varalaitos saatiin yhtiön mukaan korjattua keskiviikkona 16.8. aamulla kello 5 ja lämmöntuotanto jatkui käynnistymisen jälkeen. Lämpötila putkistossa nousee täyteen lämpötilaan tehon nousun myötä.

Yhtiön torstaina lähettämässä tiedotteessa sanotaan, että henkilöstö toimi varalaitoksen korjaustyössä kiitettävän ammattimaisesti ja nopeasti.

Yhtiö myös pahoittelee lämmönjakelun keskeytyksestä asiakkaille aiheutuvaa haittaa ja asiasta tiedottamisen viivästymistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Työn aikana voi jatkossakin esiintyä katkoksia lämmön jakelussa, mutta pitkiltä katkoilta yritetään välttyä.

– Laitoksilla ovat sähkömiehet ja putkimiehet töissä tälläkin hetkellä varmistamassa, että niiden toiminta saadaan varmistettua, Sirviö kertoi puhelimitse torstaina.

Force majeure -tilanne

Yhtiön tiedotteen mukaan alkuviikon katkoksen taustalla oli Force majeure -tilanne eli ennalta-arvaamaton ylivoimainen este. Varalaitoksen toimivuuden varmistamiseksi laitosta oli myös koekäytetty ennen saneeraustyön alkamista.

Force majeure -tilanteet vaikuttavat yleisesti yritysten korvausvelvollisuuteen, mutta Sirviö ei ota kantaa asiaan tässä tapauksessa.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä