Kulttuuri

Kuvanveistoviikkojen kelosta ja puusta tehdyt teokset ovat poikkeuksellinen kokoelma kansainvälisyytensä ja materiaalinsa takia. Iso näyttelyhalli on tehty vanhasta venevajasta.

Kemijärven näyttelyhelmi avaa ovensa tutussa paikassa: Taidekeskus Puustelli vie maailman ympäri puuveistotaiteen kautta

Taidekeskus Puustelli avaa ovensa huomenna 14. kesäkuuta entisellä paikallaan Kemijärvellä Puustellin pihapiirissä sijaitsevassa näyttelyhallissa.

Kuvanveistoviikkojen satoa esittelevä näyttely on auki elokuun 6. päivään asti.

Vuodesta 1985 alkaen Kemijärvellä järjestettiin kansainvälistä veistotapahtumaa, jonka aikana taiteilijat tekivät teoksia erilaisista puumateriaaleista, kuten kelosta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Esillä olevat veistokset antavat kattavan kuva puuveistotaiteen erilaisista tyylisuunnista ympäri maailmaa. Näyttelyssä on mukana teoksia useilta merkittävän uran tehneiltä kansainvälisiltä veistäjiltä.

Ryhmille Puustellin näyttely on avoinna tilauksesta läpi vuoden.

Brasilialaisen Jorge Ramos Nunesin teos Katu Quro Pretossa on esillä Kemijärven Puustellin taidehallissa. Vieressä Kuvanveistoviikkojen isä Upi Kärri. Kuva otettu lokakuussa 2021.
Puustellin taidekeskukseen kuuluvat edustalla näkyvä päärakennus ja taustalla näkyvät näyttelytila ja aitta. Kuva on kesältä 2022.

Vanha pihapiiri

Taidekeskus sijaitsee Kemijärven Särkikankaalla arvokkaan vanhan Puustellin pihapiirissä.

Puustelli rakennettiin metsänhoitaja Johan Gebhardin virkataloksi Pöyliöjärven rantaan vuonna 1865. Sodissa säästynyt rakennus on yksi seudun vanhimpia. Johan Gebhardin pojasta Hannes Gebhardista tuli myöhemmin Suomen osuustoimintaliikkeen perustaja. Puustellin alueeseen kuuluu juhlahuoneistoksi kunnostettu virkatalo, makasiini ja puuveistosten näyttelyhalli.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärven kaupungilla on ollut suunnitelmia Puustellin rakennusten myymiseksi. Taidenäyttelyn kohtalolle on pohdittu erilaisia vaihtoehtoja, mutta kuluvan kesän kokoelma on esillä entiseen malliin.

Kemijärven kaupunki on palkannut Puustellille kesätyöntekijän.

Kuvanveistoviikkojen veistoksia on sijoitettu runsaasti ympäri kaupunkia muun muassa Kuumaniemen lammen ulkoilureitin varrelle.

Taidekeskus Puustelli

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

14.6.2023‒6.8.2023

ke‒su klo 12‒17

Lepistöntie 19, 98120 KEMIJÄRVI

posti@kemijarven-kuvanveistoviikot.fi

+358(0) 40 579 1644

www.kemijarven-kuvanveistoviikot.fi/

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä