Ajankohtaista

Kemijärven positiivisin yritys tekee merkittävää työtä suomenhevosten parissa ‒ yrittäjälähettilääksi televisiosta tuttu nimi

Kemijärven Taivaan tuliein aukiolle kerääntyi väkeä torstaina Kemijärven Yrittäjien kesätapahtumaan. Lavalla Latin Lapland. Kuva: Sami Aikioniemi

Kemijärven Yrittäjien toritapahtumassa palkittiin vuoden yrittäjä, vuoden posiitivisin yrittäjä ja ensi kertaa valittiin myös yrittäjälähettiläs.

Taivaan tulien aukiolla oli hieman sateen uhkaa, mutta se ei haitannut karaokekansan laulua Kemijärven Yrittäjien perinteisessä kesätapahtumassa.

Laulun ja muiden esitysten lisäksi aukiolla palkittiin tuttuun malliin vuoden yrittäjä ja vuoden posiitivisin yrittäjä. Ensimmäistä kertaa valittiin myös yrittäjälähettiläs, jonka tehtävä on viedä viestiä Kemijärvestä muualle Suomeen ja kauas maailmalle.

Yrittäjäyhdistys valitsi Paaperon Päivi Vallen vuoden yrittäjäksi. Kuva: Sami Aikioniemi

Vaatekauppa ja hevostila palkittiin

Vuoden yrittäjän tittelin saajaksi yrittäjäyhdistys oli valinnut Paapero-vaateliikkeen Päivi Vallen. Lue Koti-Lapin haastattelu Vallesta tästä linkistä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Positiivisinta yritystä etsittiin jälleen yleisöäänestyksellä verkossa ja Koti-Lapissa julkaistulla äänestyslipukkeella. Kaksi edellistä titteliä oli mennyt Mokkatuvalle, mutta nyt voittaja vaihtui. Eniten ääniä sai Outisen ratsastuskeskus, joka on erikoistunut suomenhevosiin. Yrittäjä Mia Lappalainen oli estynyt osallistumaan toritapahtumaan, mutta Koti-Lappi tutustui tilaan suomenhevosen päivänä vuonna 2022.

Lisää aiheesta

Huttu-Ukko on kova kinuamaan halauksia ja rapsutuksia. Outisen ratsastuskeskuksen yrittäjä Mia Lappalainen voitti yleisöäänestyksen Kemijärven vuoden 2022 positiivisimmasta yrityksestä. Kuva on vuodelta 2022. Yrittäjä ei päässyt paikalle toritapahtumaan. Kuva: Esa Keskinen
Tomi Tuominen oli juontamassa tapahtumaa. Hänet valittiin omaksi yllätyksekseen Kemijärven yrittäjien lähettilääksi. Kuva: Sami Aikioniemi

Tuomisten huomionosoitukset

Tapahtumaa juonsi jälleen Kemijärven kakkosasukas, rallitoimittajana tunnetuksi tullut televisiokasvo Tomi Tuominen.

Moottoriturvan ilme veti vakavaksi, kun yrittäjien puheenjohtaja Timo Tuominen ilmoitti, että ensimmäiseksi Kemijärven yrittäjien lähettilääksi on valittu juuri Tomi Tuominen. Jälkimmäinen on edellisen isä, joten sanailu oli sen mukaista.

Tomi Tuominen on pitänyt julkisissa esiintymisissään muutamia kertoja Kemijärveä esillä, joten markkinointiharrastus saanee jatkoa uuden lähettilästittelin kautta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pian poika pääsi antamaan samalla mitalla takaisin, kun Timo Tuominen sai yrittäjiltä lahjaksi kellon muistamisena viiden vuoden palveluksesta yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana.

Lisää aiheesta

Latin Laplandin taidonnäytteitä. Kuva: Sami Aikioniemi

Tikkakisa oli tiukka

Yrittäjät haastoivat päättäjät perinteiseen tikkakisaan, joka oli varsinainen trilleri. Voitot olivat tasan kahden edellisen tapahtuman jäljiltä. Kaupunki oli hallitseva mestari.

Tikkakisan ratkaisi yrittäjille viimeisen heittokierroksen viimeisellä heitolla Matti Torvinen. Pistemäärä oli tasan sata.

Tikkakisan jälkeen meininki jatkui karaoken tahdissa ja Latin Laplandin tanssiesityksellä.

Kemijärven yrittäjien ja päättäjien välinen tikkakisa oli tiukka, mutta kaikki mahtuivat kuitenkin Matti Torvisen ottamaan yhteiskuvaan kisan jälkeen. Kuva: Sami Aikioniemi
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä