Paikallisuutiset

Kemijärven yöjuna myöhästyy noin viisi tuntia – Matkustajat voivat hakea korvauksia

Keskiviikkoiltana Helsingistä Kemijärvelle lähtenyt juna joutui odottamaan pysähdyksissä useita tunteja ratatöiden vuoksi.

Yöjuna saapuu Kemijärvelle 5. lokakuuta VR:n arvion mukaan ennen kahta iltapäivällä. Kuvassa yöjuna Kemijärven asemalla kesäkuussa 2021.

Keskiviikkoiltana 4. lokakuuta Helsingistä Kemijärvelle lähtenyt yöjuna Intercity 265 on myöhässä noin viisi tuntia ratatöiden vuoksi. Arvioitu saapumisaika Kemijärvelle on VR:n mukaan noin kello 14.

Yöjuna lähti Helsingistä kello 19.45, ja aikataulun mukaan sen oli määrä olla perillä Kemijärvellä aamulla kello 8.50.

Myöhästyminen johtuu Tampereen ja Seinäjoen välillä Kuivasjärvellä tehdyistä ratatöistä, joiden tekeminen kesti ennakoitua pitempään. Töiden piti valmistua keskiviikkona kello 13.15, mutta ne päättyivät vasta seuraavana aamuna kello 5.25.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Osa junista korvattiin busseilla Parkanon ja Seinäjoen välillä, ja yöjunat odottivat radan aukeamista. Myös Kolarin yöjuna on myöhässä. Rataliikennekeskus Fintraffic kertoo tiedotteessaan.

Korvausta puolet lipun hinnasta

Matkustajilla on oikeus saada korvausta myöhästymisestä. Kun juna on myöhässä vähintään kaksi tuntia, korvausta saa 50 prosenttia lipun hinnasta. Jos juna olisi myöhässä vähintään tunnin, korvausta saisi neljäsosan. Korvaussummat perustuvat EU:n rautatievastuuasetukseen. Hyvitys tehdään koko junalipun hinnasta, mutta peruutusturvan hintaa ei palauteta.

Myöhästysmiskorvausta ei olisi mahdollista saada, jos junan myöhästyminen olisi tiedossa jo ennen lipun ostoa..

Junien kulkutiedot tallentuvat Väyläviraston ylläpitämään järjestelmään, ja korvaukset perustuvat järjestelmästä saataviin tietoihin. Korvausta voi hakea osoitteesta vr.fi/korvaukset.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Junien kulkua Suomessa voi seurata VR:n Junat kartalla -sivustolta.

Korjattu 5.10. klo 9.30 päivä maanantaista keskiviikoksi.

Juttua muutettu klo 12.06, päivitetty tieto junan uudesta arvioidusta saapumisajasta.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä