Paikallisuutiset

Kemijärvi hakee "visionääristä, verkostoissa aktiivista ja yhteistyökykyistä" kaupunginjohtajaa – tällaisella hakemuksella uutta johtajaa etsitään

Työpaikka on haussa esimerkiksi Kuntarekry-sivustolla.

Kemijärven kaupunki hakee uutta kaupunginjohtajaa joulukuussa tehtävässä lopettaneen Atte Rantasen tilalle.

Hakemukset ja ansioluettelot palkkatoivomuksineen kaupunginjohtajan pestiä varten pitää jättää 17.3.2023 mennessä. Hakea voi Kuntarekry.fi-sivuston kautta.

Kemijärven kaupunginjohtajan hakukierros päättyy maaliskuussa. Kuvassa kaupunginjohtajan tuleva työpaikka, Kemijärven kaupungintalo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kuuden vuoden määräajaksi

Kelpoisuusvaatimuksina tehtävään ovat soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja käytännön kokemus johtotehtävistä sekä hyvä kunta-alan tuntemus ja riittävä elinkeinoelämän ja julkisen sektorin tuntemus.

Kuntalaissa ei ole säännöksiä kunnanjohtajan pätevyysvaatimuksista, vaan valtuusto päättää niistä.

Hakuilmoituksessa kuvaillaan laveammin toiveita uudesta kaupunginjohtajasta. Kemijärvelle haetaan "visionääristä, verkostoissa aktiivista ja yhteistyökykyistä" johtajaa ottamaan kokonaisvastuu kaupungin johtamisesta ja kehittämisestä. Lisäksi uuden johtajan toivotaan olevan muun muassa ihmisläheinen, innovatiivinen ja perehtynyt riittävän syvällisesti kunnallishallintoon ja talouteen.

Työpaikkailmoituksessa todetaan myös, että uusi kaupunginjohtaja pääsee rakentamaan uutta kaupunkistrategiaa yhdessä päättäjien kanssa ja johtamaan juuri uudelleen organisoitua henkilöstöä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Virka täytetään kuuden vuoden määräajaksi ja siinä on kuuden kuukauden koeaika. Uudelle kaupunginjohtajalle laaditaan johtajasopimus ja valinnassa hyödynnetään soveltuvuusarviota.

Vt. kaupunginjohtajan toimea hoitaa tällä hetkellä aiemmin kaupungin hallintojohtajana työskennellyt Marjo Säärelä .

Lue myös:

Kemijärvi aikoo valita kaupunginjohtajan määräajaksi

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kemijärven kaupunginvaltuusto päätti Rantasen korvaussummasta

Kemijärvellä aikomuksia erottaa kaupunginjohtaja – Rantanen: "Kaupunginhallitus pohtii sitä, voinko minä jatkaa"

Kaupunginjohtaja Rantasen sopimusneuvottelut käyntiin – Kemijärven kaupunginhallitus vahvisti neuvotteluryhmän kokoonpanon

Kemijärven kaupungin hakuilmoitus Kuntarekry-sivustolla.
Kemijärven kaupungin johtavat virkamiehet ja poliitikot vastaavat kaupunkilaisten huoliin suorassa lähetyksessä ensi torstaina.