Ajankohtaista

Kemijärvi on saanut ostotarjouksen Puustellista

Liikelaitoksen johtokunta hyväksyi tarjouksen, mutta asia menee vielä kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Puustellin pihapiiri rakennettiin alkujaan metsänhoitaja Johan Gebhardin virkataloksi Pöyliöjärven rantaan vuonna 1865. Ajan tyyliin sisustettu päärakennus on toiminut vuosia sitten kaupungin edustustilana. Kuvassa keltainen päärakennus kesällä 2022. Taustalla näkyvässä näyttelytilassa on Kemijärven kuvanveistoviikkojen pysyvä näyttely. Kuva: Terttu Pohtila

Kemijärven kaupungin omistamasta Puustellista on tehty ostotarjous.

Kaupunki on saanut 21. kesäkuuta tarjouksen Särkikankaalla sijaitsevasta kiinteistöstä siten, että se sisältää vain Puustellin 1800-luvulla rakennetun päärakennuksen ja sille lohkottavan tontin.

Tarjouksen ulkopuolelle jää nykyinen näyttelyrakennus ja aittarakennus, joille aiotaan lohkoa oma tontti.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tarjouksen ostohinta on 65 000 euroa. Lisäksi ostotarjouksen tekijä tarjoaa päärakennuksen irtaimistosta 4 000 euroa.

Liikelaitoksen johtokunta päätti viime viikolla esittää kaupunginhallitukselle, että kiinteistö myydään tehdyn tarjouksen mukaan.

Kauppa sisältäisi Puustellin päärakennuksen sekä sille lohkottavan tontin. Rakennus ja kiinteistö sijaitsevat Pöyliöjärven rannalla. Irtaimistosta tehtäisiin oma myyntipäätöksensä.

Kemijärven kaupungin hallintosäännön mukaisesti kiinteän omaisuuden myynnistä päättää kaupunginhallitus 100 000 euron rajaan saakka, joten päätös menee vielä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Miten käy myytäväksi aiotun Kemijärven Puustellin taidekeskuksen? – suojelupainetta ja ihmetystä taidenäyttelyn kohtalosta

Puustellin alueelle matkailua vai vakituista asumista?

Puustellin rakennus kuuluu kaupungin kiinteistöohjelman 2023-2026 mukaisesti käytöstä poistettujen ja myytävien rakennusten salkkuun, eikä sillä ole liikelaitoksen mukaan kaupungin omassa tai muussa toiminnassa käyttöä nyt eikä lähitulevaisuudessa. Liikelaitoksen johtokunnan pöytäkirjan mukaan kiinteistöjen myynti on yksi Tilapalvelut-liikelaitoksen vuoden 2023 tuottavuustoimenpiteitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Puustelli on ollut myynnissä kaupungin verkkosivuilla jo usean vuoden ajan. Se on ollut kertaalleen myös huutokaupat.com-myyntikanavalla vuoden 2022 aikana koko kiinteistön osalta.

Puustellin läheisyyteen Pöyliöjärven rantaan on kaavoitettu omakotiasumista. Alueen tontit ovat tulossa myyntiin ja elinvoimalautakunta on jo käsitellyt niiden hinnoittelua.

Näyttely ja veistokset kauppaoppilaitokseen?

Näyttelyhallissa on Kuvanveistoviikkojen pysyvä kesänäyttely, joka on avoinna tänäkin kesänä. Aittarakennuksessa taas on varastoitu veistoksia.

Kuvanveistoviikkojen yhdistys on ollut aikaisemmin kiinnostunut ostamaan näyttelyrakennuksen, mutta tällä hetkellä se hakee käyttöoikeutta entiseen kauppaoppilaitokseen Särkikankaalla.

Kemijärven kuvanveistoviikot ry esitti kaupunginhallitukselle, että Kemijärven kaupunki myöntäisi 10 vuoden käyttöoikeuden kauppaopiston rakennuksen vanhaan osaan pylväikköineen, yksinoikeudella ja vastikkeetta veistoskokoelman varastointia, huoltoa ja tilapäistä näyttelytoimintaa varten.

Esitys perustuu arkkitehti Pentti Ahon rakennuksen kuntoa ja käyttömahdollisuutta tutkivaan lausuntoon, jonka mukaan rakennus voidaan säilyttää kylmänä ja se soveltuu suunniteltuun käyttöön.

Kaupunginhallitus palautti äänestyksen jälkeen asian valmisteltavaksi kesäkuun puolivälissä.

Kauppaoppilaitokseen on kaavailtu myös museotaloa, jossa olisi muitakin näyttelyitä. Rakennuksessa toimi viimeksi Särkelän koulu kesään 2021 asti.

Liikelaitoksen johtokunta esitti kauppaoppilaitoksen poistamista purettavien rakennusten listalta toukokuussa. Kaupunginhallitus hyväksyi päivitetyn kiinteistöohjelman kesäkuussa.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä