Paikallisuutiset

Kemijärvi siirtyy kahden lautakunnan malliin – valtuusto äänesti kahdesti

Kemijärven kaupunginvaltuusto on päättänyt siirtyä kahden lautakunnan organisaatiomalliin.

Kemijärven kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan viime viikolla siirtyä kahden lautakunnan organisaatiomalliin.

Elinvoimalautakunta huolehtii kaupunkimarkkinoinnista ja hankinnoista, työllisyyspalveluista sekä asumisesta ja ympäristöstä. Tulevaisuuslautakunta huolehtii varhaiskasvatus- ja koulutuspalveluista sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan asioista.

Lisäksi kaupungissa toimivat tarkastuslautakunta, keskusvaalilautakunta ja ympäristölautakunta, jotka ovat kuntalain mukaan pakollisia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Organisaatiomuutos tuli ajankohtaiseksi, koska sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät ensi vuoden alusta hyvinvointialueen vastuulle. Kemijärvellä on suunniteltu uutta organisaatiomallia vuoden alkupuolelta asti.

Lue myös:

Kemijärven kaupungin uuden organisaation pitäisi aloittaa vuoden vaihteessa, mutta asian käsittelyä on siirretty jo kahdesti

Lapset ja nuoret ilmaiseksi uimaan ja liikuntahalliin Kemijärvellä – katso kokeilun aikataulut

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaihtoehtoja pöydällä

Valtuusto äänesti mallista kahdesti. Kaupunginhallitus esitti valtuustolle kahden lautakunnan mallia ja kokoomus yhden lautakunnan mallia muun muassa taloussäästöjen takia.

Lisäksi perussuomalaisten ryhmällä oli oma esityksensä.

Matti Hietanen (ps.) esitti kahden lautakunnan mallia muutettavan siten, että tulevaisuuspalvelujohtajan osaamisalueeseen kuuluisivat kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut ja elinvoimajohtajalle kuuluisivat kaupunkimarkkinointi ja hankinnat. Lisäksi terveys- ja työhyvinvointipalvelu muutettaisiin hyvinvoinnin, terveyden- ja turvallisuuden edistämiseksi, ja hallintopalveluihin kuuluisivat hanke- ja hankintapalvelut.

Ensimmäisessä äänestyksessä kokoomuksen esitys hävisi perussuomalaisten esitykselle (5–17, 4 tyhjää), ja toisessa perussuomalaisten esitys hävisi kaupunginhallituksen esitykselle (15–7, 4 tyhjää).

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokoomuksen Jukka Kortelainen , Riitta Savukoski , Harri Väliranta ja Matti Torvinen jättivät päätökseen eriävät mielipiteet.

Tekstiä oikaistu 27.9. kello 13.58: Toisin kuin tekstissä ensin kerrottiin, ensimmäisessä äänestyksessä perussuomalaisten esitys voitti kokoomuksen esityksen. Toisessa vaiheessa äänestyksessä olivat vastakkain kaupunginhallituksen esitys ja ensimmäisen äänestyksen voittanut perussuomalaisten Matti Hietasen esitys.

Kemijärven kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtaja Atte Rantasen johtajasopimusta maanantaina.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä