Paikallisuutiset

Kemijärvi valmistelee Hautaniemen talon hankkimista perinneyhdistykselle – kohde luovutettaisiin eurolla

Joutsijärvellä sijaitsevan entisen kunnalliskodin asia palautettiin valmisteluun.

Kemijärven kaupunginhallitus palautti yksimielisesti uuteen valmisteluun Hautaniemen taloa eli Joutsijärvellä sijaitsevaa entistä kunnalliskotia koskevan esityksen.

Sen mukaan Hautaniemen perinneyhdistys ry saisi talon omistukseensa. Järjestelyä on suunniteltu sellaiseksi, että kaupunki sopii talon omistajan kanssa noin 25 000 euron arvoisesta vaihtokaupan kohteesta ja luovuttaa kohteen sen jälkeen perinneyhdistykselle yhdellä eurolla, jotta se voi käyttää kohteen rakennuksen hankkimiseen sen omistajalta.

Lisäksi kaupunki muodostaisi vajaan hehtaarin kokoisen tontin ja luovuttaisi sen perinneyhdistykselle yhdellä eurolla sillä edellytyksellä, että yhdistys jatkossa vastaa läheisen yleisen uimarannan kunnossapidosta ja siisteydestä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hautaniemen perinneyhdistys on jo vuosia toivonut saavansa viitostien varressa sijaitsevan, pitkään tyhjillään olleen rakennuksen itselleen. Valtuutettu Veikko Niemelä (kesk.) jätti helmikuussa asiasta aloitteen otsikolla Pelastetaan Hautaniemen päärakennus. Museovirasto on todennut rakennuksen arvokkaaksi kulttuurikohteeksi. Perinneyhdistyksen tarkoituksena on kunnostaa talo kulttuurimatkailukohteeksi ja nähtävyydeksi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä