Paikallisuutiset

Keskellä tuntureita: tältä yöjunalta pääsee suoraan Pyhälle, Sallaan, Rukalle tai Suomulle

Kemijärven rautatieasemalta on jatkoyhteyksiä kaupungin ympärillä oleviin tunturikeskuksiin.

Kemijärven rautatieasema on oikea tuntureiden terminaali.

Yöjuna Helsingin Pasilasta Kemijärvelle kulkee päivittäin ja on Kemijärven asemalla kello 8.50. Etelään juna lähtee päivittäin kello 19.15. Juna kulkee Oulun ja Rovaniemen kautta.

Autopaikkoja on saatavilla nykyisin kolmena päivänä viikossa, kun VR lisäsi vuonna 2022 yhden vuoron keskiviikolle. Autojunat lähtevät Pasilasta keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina. Kemijärveltä autojunat lähtevät maanantaina, torstaina ja lauantaina.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Halvimmillaan aikuinen matkustaa Kemijärvi–Helsinki-välillä makuuhytissä 49 euron hintaan. VR:llä on käytössä niin sanottu kelluva hinnoittelu, joten liput saa sitä halvemmalla, mitä aikaisemmin ne varaa. Makuuhytit täytyy nykyään varata kokonaan, vaikka matkustaisi yksin. Juniin myydään myös istumapaikkoja, jotka ovat hyttiä halvempia.

Kemijärvelle liikennöi uusinta yöjunakalustoa, joissa on pääsääntöisesti kahden hengen hyttejä. Yöjunissa on suihkut ja vessat käytävien varrella, mutta junissa on myös suihkulla varusteltuja hyttejä.

Lue myös:

Kemijärvi ja Rovaniemi erityisen suosittuja – Talvilomalle varattu junamatkoja 140 prosenttia viime vuotta enemmän

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jatkoyhteydet neljään tunturiin

Mihinkä junalta sitten jatkaisi?

Siinäpä iskee runsaudenpulaa, sillä asemalta lähtee jatkoyhteyksiä neljään tunturikeskukseen: Pyhälle, Sallaan, Suomulle ja Rukalle. Matka taittuu kaikkiin 1–2 tunnissa. Jos ei halua heti päättää, voi viettää vaikkapa vuorokauden Kemijärven saarikeskustan järvimaisemissa majoittuen ja tehdä sitten valinnan keskuksesta.

Pyhälle ja Sallaan linja-autot lähtevät rautatieasemalta kello 9.15. maanantaista lauantaihin. Suomu-Ruka-Kuusamon yhteys kulkee myös sunnuntaisin. Pyhän bussi vie myös Pelkosenniemelle ja Sallan bussilla voi huristella vaikka Savukoskelle asti.

Kesällä 2022 liikennöinnin aloitti uusi linja-autoyhteys suoraan yöjunalta aamulla Kuusamon suuntaan. Reitti kulkee Suomutunturin, Käylän ja Rukan kautta Kuusamoon. Illalla linja-auto kulkee saman reitin takaisin iltajunalle Kemijärven rautatieasemalle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Bussi lähtee rautatieasemalta kohti Kuusamoa maanantaista sunnuntaihin kello 9.15. Perillä Kuusamossa se on kello 11.40. Kuusamosta takaisin Kemijärvelle auto lähtee kello 16.20 ja se on perillä Kemijärvellä kello 18.45. Vuoroissa on varauduttu myös suurikokoisten matkatavaroiden, kuten polkupyörien tai lasketteluvälineiden kuljettamiseen.

Tarkat tiedot junista ja jatkoyhteyksistä löytyvät Visit Kemijärven sivustolta .

Linja-autojen aikataulut kannattaa tarkistaa aina Matkahuollon verkkosivuilta.

Myös lentämällä pääsee Kemijärven tuntumaan. Rovaniemen lentokenttä ja Kuusamon lentokenttä sijaitsevat vain hieman reilun tunnin päässä Kemijärveltä.

Artikkeli on julkaistu Koti-Lapin tuottamassa Kemijärvi News -matkailulehdessä, joka on ilmaiseksi luettavissa täällä:

Kemijärvi News

Junalla tai lentäen

Yöjuna saapuu Kemijärvelle kerran yössä molempiin suuntiin. Juna saapuu ma–su Kemijärvelle klo 8.50 (autovaunut Helsingistä Kemijärvelle ke- ja pe-lähdöillä). Juna lähtee ma–su Kemijärveltä klo 19.15.

Rovaniemen lentokenttä ja Kuusamon lentokenttä sijaitsevat vain hieman yli tunnin päässä Kemijärveltä.

Kemijärvellä auton voi vuokrata Juhan Autosta. Lentokentillä on myös mahdollisuus autonvuokraukseen.

Tätä pidemmälle Lapin syliin ei pääse kiskoja pitkin! Kemijärvi on yöjunan pääteasema. Asemalta on runsaasti jatkoyhteyksiä neljään eri tunturikeskukseen: Suomulle, Pyhälle, Sallaan ja Rukalle.
Kemijärven asemalle on mahdollista saapua vain yöjunalla. VR muutti niiden makuuhyttien hinnoittelua.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä