Urheilu

Kiinnostavatko jääkiekko ja tuomarointi? —KeKi järjestää koulutusta Kemijärven tuomaripulaa paikkaamaan

Kemijärven Kiekon edustusjoukkue harjoituksissa ennen kauden alkua. Kuvituskuva. Kuva: Esa Keskinen

Seuratuomareista ja erotuomareista on kova pula Kemijärvellä ja lähialueilla.

Kemijärven Kiekko järjestää seuratuomarikoulutuksen Wirta-areenalla torstaina 12.10. kello 18–20. Seuratuomaritoiminta toimii hyvänä ponnahduslautana erotuomaritoimintaan mukaan haluaville.

KeKin erotuomarivastaava ja läsnäolokurssin kouluttaja Markku Ojala kertoo, että tarve seura- ja erotuomareille on iso.

– Kemijärven alueella on tällä hetkellä, jos Rovaniemellä opiskelevia ei lasketa, 3 virallista tuomaria, joista yksi tuomari pelaa U14-sarjassa. Eli vähänä on tuomarit.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viralliset tuomarit, jotka viheltävät ylempiä sarjatasoja kuin U11–12, saattavat viheltää pelejä myös muilla paikkakunnilla. Ojala kertoo itse viheltäneensä viime kaudella 48 peliä ulkopaikkakunnalla ja ainoastaan 18 peliä Kemijärvellä. Kollegan luvut ovat suunnilleen samat, joten tuomareita tarvitaan yllättävän paljon.

Virallisen tuomarin pelikohtainen taksa alkaa 26,50 eurosta ja ylemmissä sarjoissa se on jopa 65 euroa peli. Lisäksi kotijoukkue maksaa ulkopaikkakuntalaisen tuomarin kilometrikorvauksen ja pelipäivän pituuden mukaan myös päivärahan tai puolikkaan sellaisen.

– Siksi olisi tärkeää saada tuomarit kotipaikkakunnalta. Seuratuomarin korvaus on sovittavissa joko tuomarin ja seuran tai kotijoukkueen kesken.

Ojala kertoo, että tuomariksi sopii hyvin esimerkiksi sellainen henkilö, joka on joskus itse pelannut, mutta jos osaa luistella eteenpäin ja taaksepäin ja on kiinnostusta jääkiekkoon, niin sellainenkin henkilö käy hyvin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ojala kertoo, että tuomaroinnissa on parasta, se että voi olla jääkiekossa matkassa, vaikka oma ura olisikin loppunut jostain syystä.

– Lisäksi liikuntaa saa paljon. Yhdessä täyden kentän pelissä tulee luisteltua sarjatasosta riippuen 2–6 kilometriä.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy keskiviikkona osoitteessa https://keki.myclub.fi/. Lisätietoja saa myös Ojalalta puhelinnumerosta 045 858 4665.

Läsnäolokurssin jälkeen suoritetaan verkkokurssi, jonka jälkeen pääsee mukaan seuratuomaritoimintaan.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä