Paikallisuutiset

Kirjastokyselyn tuloksia: Kemijärven kirjasto sai huippupisteet

Lapin kirjastossa oli avoinna asiakastyytyväisyyskysely helmikuun ajan. Vastauksia saatiin 1 186 kappaletta, joista Kemijärven kirjastolle antoi palautetta 39 vastaajaa.

Kysymykset koskivat esimerkiksi asiointikertojen määrää, tilan viihtyvyyttä ja siisteyttä, saavutettavuutta ja sijainta, kokoelmaa ja verkkosivuja.

Kemijärven kirjasto sai huippupisteet kaikissa kategorioissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kiinnostavia oli se, että vastaajista yli puolet (54.5 %) ei ollut osallistunut kirjaston järjestämiin tapahtumiin – vuonna 2023 kirjastossa järjestettiin kuitenkin 122 tapahtumaa, joissa kävi 1 746 ihmistä! kirjastolta kerrotaan.

Hiljattain Supersankari-illassa oli 100 pientä ja isoa ihmistä, kun Tarhapöllöt esiintyivät.

Vastaajat halusivat kirjastoon esimerkiksi karaokea, elokuvia tai yökirjastoa.

– Karaoke on kyllä harkinnassa, elokuvia kirjastossa on esitetty kesällä ja yökirjasto on vielä hieman hakusessa...

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Elokuvia esitetään myös viereisissä Kulttuurikeskuksen tiloissa Movie Company Alatalon ja Elokuvakerho Kinoksen näytöksissä.

Kyselyssä kysyttiin myös, mitä lainattavia välineitä tai laitteita haluaisit kirjastoosi?

Vastauksista näki, että ihmiset kaipaavat esimerkiksi työkaluja (iskuporakone, katkaisusaha), liikuntavälineitä (metsäsukset, liukulumikengät) ja kodinhoitoon liittyviä välineitä (ompelukone, silitysrauta). Kaivattiinpa musiikkivälineitäkin (cd-soitin, sähkökitara, ukulele, haitari, kitara, cajon).

Eräs käyttäjä oli myös vastannut, ettei hän tiedä onko kirjastossa mitään esineitä lainattavina. Niitä on jo mukavasti. Esimerkiksi ompelukone on käytettävissä kirjaston koulutustilassa. Lisäksi lainattavana on cd/dvd-soitin, lp-soitin, videotykki, kahvakuulia, selätin, kävelysauvat, gimbaali ja lukuisia seura- ja palapelejä. Tulossa on vielä tekstiilipesuri ja akkuväännin, kirjastolta kerrottaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Toiveita hankittavista esineistä voi esittää kirjaston henkilökunnalle.

Asiakkaat toivoivat myös sohvanurkkausta ja kahviautomaattia kirjastoon. Sohva löytyy lastenosastolta ja vedenkeitin ja pikakahvia takan vierestä.

Äänieristettyä tilaa omalla soittimella harjoittelemiseen toivottiin myös, ja kirjastossa päätettiinkin alkaa mainostaa koulutus- ja kokoustilaa musiikinharrastajille: tila on aika hyvin äänieristetty ja se on käytettävissä kirjaston aukioloaikoina, ellei siihen ole muita varauksia.

Varaustilanteen voi tarkistaa kirjastosta tai osoitteesta varaamo.lapinkirjasto.fi, josta tilan voi myös varata.

Kemijärven kirjasto kertoi kyselyn tuloksista sähköpostitse Koti-Lapille.

Mikä on Lapin kirjasto?

Lapin kirjasto -kimppaan kuuluvat kaikki Lapin 21 kunnan yleistä kirjastoa.

Yhdellä asiakaskortilla on samalla kaikkien kirjastojen asiakas: voi varata aineistoa ja palauttaa ilmaiseksi mihin vain Lapin kirjastoon.

Esineitä ei voida kuljettaa kirjastosta toiseen.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä