Tapahtumajutut

Kiviaavan partisaani-iskun 80-vuotismuistojuhla Hautajärvi-päivänä

Itä-Lapissa muistellaan heinäkuussa partisaanien uhreja.

Sallan Hautajärvellä järjestetään perinteisen Hautajärvi-päivän yhteydessä Kiviaavan partisaani-iskun 80-vuotismuistojuhla lauantaina 15.7.

Ohjelma alkaa ehtoollishartauksella Hautajärven kirkossa kello 10. Tilaisuus jatkuu kylätalo Seutulassa Sallan kunnan tervehdyksellä, partisaaniasialla ja Savinapoikien konsertilla.

Hautajärven Martat järjestävät perinneruokailun kello 12.30 alkaen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tilaisuus päättyy retkeen Kiviaavalle. Retkelle on ennakkoilmoittautuminen 12.7. mennessä. Retkellä on mukana Pekka Moilanen sotavainajien etsintäryhmästä.

Partisaanit surmasivat viisi heinätöissä ollutta siviiliä Kiviaavalla, Hautajärven seudulla, 15. heinäkuuta vuonna 1943. Partisaaniosaston tehtävä oli eristää ja tuhota Hautajärven siviilikylä. Iskusta selvinneet varoittivat kyläläisiä, ja kylässä olleet sotilaat hälyttivät Kuusamosta erillisjoukkueen.

Hautajärven kylätoimikunta ja Laulu- ja soitinyhtye Vikapartio ovat tehneet Kiviaavalle muistomerkin vuonna 1992 . Lisäksi 1993 kylätoimikunta rakensi paikalle muistolaavun.

Hautajärvi-päivän tapahtuman järjestävät Hautajärven kyläyhdistys, Hautajärven Martat, Oulangan Seutupojat ja Sallan seurakunta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Savukosken Seitajärvellä Jääkäriprikaati järjesti maanantaina 10.7. seppeleenlaskun partisaani-iskun muistolle.

Seitajärven partisaanihyökkäyksessä 7. heinäkuuta 1944 Neuvostopartisaanit hyökkäsivät Savukosken Seitajärven kylään ja surmasivat naisia ja lapsia.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä