Ajankohtaista

Pirunkurun vanha silta uusitaan tulevana kesänä. Kuva: Katja Heikkinen/ Metsähallitus.

Kivitunturin retkeilyreitille rakennetaan uusi silta – osa reitistä suljetaan rakennustöiden ajaksi

Reitin pohjoinen puoli Kivitunturin huipulle ja Äitipetäjänlammelle on käytettävissä läpi kesän.

Savukoskella sijaitsevan Kivitunturin reitin varrella olevan Pirunkurun riippusilta uusitaan tulevana kesänä, Metsähallituksen Luontopalvelut tiedottaa.

Vanhan riippusillan purkutyöt aloitetaan kesäkuun 12. päivä. Purku- ja rakennustöiden aikana perusreitin eteläinen lenkki ei ole käytössä. Reitti avataan uudelleen käyttöön, kun uusi silta valmistuu.

– Uusi silta on metallirakenteinen ristikkosilta. Sillan rakennustarvikkeet kuljetetaan rakennuspaikalle helikopterilla. Uusi silta valmistuu elokuun loppuun mennessä, kertoo kenttäpäällikkö Jarmo Asell Metsähallituksesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Helikopterikuljetuksista johtuen Kivitunturin parkkipaikka ja Kivitunturille johtava tie on suljettuna 3.-5. heinäkuuta.

Suosittu retkeilyreitti

Kivitunturin reitillä on tavallisesti 10 000 kävijää kesä-syyskauden aikana.

Vaikka Kivitunturin reitti ei ole työmaan vuoksi ympyräreittinä kuljettavissa, voi Kettukummulla käydä ihastelemassa maisemia. Myös reitin pohjoinen puoli Kivitunturin huipulle ja Äitipetäjänlammelle on käytettävissä. Samaa polkua pääsee myös Sotsonportin reitille.

Kesän aikana Kivitunturilla uusitaan myös kaikki opasteviitotukset. Uusien viittojen asennus alkaa lumien sulettua ja valmistuu syyskuun loppuun mennessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Viitoituksen asennustöistä ei aiheudu haittaa retkeilijöille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä