Paikallisuutiset

Korkein hallinto-oikeus jalkautui Sokliin – ideana selvittää kaivossuunnitelmien ympäristövaikutuksia

Katselmuksen tarkoituksena oli tarkastella Savukoskelle suunnitellun kaivoksen toiminnasta mahdollisesti aiheutuvia vesistö- ja ympäristövaikutuksia esimerkiksi niin sanottuihin Soklin aho -esiintymiin.

Korkein hallinto-oikeus järjesti viime viikolla kaksipäiväisen katselmuksen Savukoskella alueella, jolle suunnitellaan Soklin kaivosta.

Aloituskokous pidettiin Tulppion majoilla. Korkein hallinto-oikeus oli kutsunut mukaan tilaisuuteen siltä valituslupaa pyytäneet muutoksenhakijat sekä eri viranomaisten edustajia.

Aluehallintovirasto on myöntänyt Soklin kaivoksen toimintaan ympäristöluvan ja vesitalousluvan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vaasan hallinto-oikeus on pääosin hylännyt aluehallintoviraston päätöksestä tehdyt valitukset. Valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta ovat hakeneet yksityishenkilöiden ohella Kemin-Sompion paliskunta asiakaskumppaneineen, Sokli Oy sekä Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry ja Nuortin Elinkautiset ry.

Katselmuksen tarkoituksena oli selvittää kaivoksen toiminnasta mahdollisesti aiheutuvia vesistö- ja ympäristövaikutuksia esimerkiksi niin sanottuihin Soklin aho -esiintymiin.

Katselmuksen yhteydessä ei pidetty suullista käsittelyä. Asiaa ei ratkaistu katselmuksella, vaan myöhemmin KHO:n istunnossa. Tuleva ratkaisu perustuu katselmuksessa saatujen havaintojen lisäksi asiassa aikaisemmin saatuun kirjalliseen selvitykseen.

Mukana KHO:sta olivat ratkaisukokoonpanon puheenjohtajan oikeusneuvos Riitta Mutikaisen lisäksi oikeusneuvokset Mika Seppälä, Taina Pyysaari, Jaakko Autio ja Robert Utter sekä ympäristöasiantuntijaneuvokset Mikael Hildén ja Seppo Rekolainen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Soklin kaivosoikeudet omistaa tällä hetkellä Suomen Malmijalostus, joka on Suomen valtion omistama yhtiö.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä