Paikallisuutiset

Korvatunturille suunnitteilla päivätupa eduskunnan joulurahan avulla – Pelkosenniemelle rahaa kevenliikenteen väylään

Korvatunturin päivätupa sai rahoitusta.

Niin sanottuja eduskunnan joululahjarahoja tulee Lappiin kaikkiaan 2,6 miljoonaa euroa.

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta sai joulukuussa valmiiksi vuoden 2023 talousarvioesitystä koskevan mietintönsä, jossa rahoituskohteet ovat nimettynä.

Lapin alueella määrärahoja kohdennetaan erityisesti tiehankkeisiin ja kulttuuriin. Myös retkeilyalueille on luvassa rahaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jatko Astelin liittymään

Vuoden 2023 talousarvioesitykseen on osoitettu määrärahaa seuraaville tieosuuksille: 400 000 euroa maantielle 9621 kävely- ja pyöräilytien jatko Astelin liittymään Pyhätunturille Pelkosenniemelle, 650 000 euroa maantielle 19540 Yli-Raumo-Liakka kävely- ja pyöräilytiehen Tornioon ja 250 000 euroa Kantatielle 80 Ylläsjärven liikenneympäristön parantamiseen Kolariin.

Korvatunturin maja sai rahaa

Vs. kunnanjohtaja Eeva-Maria Maijala kertoo, että Savukoskelle haettiin rahaa sekä Korvatunturin uuteen päivätupaan että Nuorttijoen retkeilyreitille.

Korvatunturin majaan ja Nuorttijoen retkeilyreitille myönnettiin yhteensä 50 000 euroa, joka käytetään Maijalan mukaan päivätupaan. Retkeilyreitti on saanut jo aikaisemmin rahoitusta.

Rahaa annetaan myös Perämeren kansallispuiston saavutettavuuden parantamiseen 100 000 euroa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kulttuuriin ja kielipesätoimintaan

Kemin Teatteria tuetaan 300 000 eurolla ja Utsjoelle suunniteltuun Lohikeskuksen selvitystyöhön annetaan 150 000 euroa.

Saamelaisten kielipesätoiminta saa 200 000 euroa, Paliskuntain yhdistys 300 000 euroa poroesteaitojen valvontaan ja kunnossapitoon sekä Arktiset Aromit -yhdistys 200 000 euroa.

Savukoskelle haettiin rahaa Korvatunturin uuteen päivätupaan ja Nuorttijoen retkeilyreitille. Kuva retkeilyreitin Haukijärvenojan parkkipaikan lähtöpisteeltä Tulppion lähettyviltä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä