Paikallisuutiset

Kostamossa vietetään frisbeegolfradan avajaisia: jatkossa tarkoitus lisätä aktiviteetteja

Kettukankaalla sijaitseva Kostamon frisbeegolfrata on saanut kyläseuran mukaan hyvää palautetta. Se ei ole liian helppo eikä liian vaativa.

Kostamon kylällä Kettukankaalla Kemijärvellä vietetään frisbeegolfradan avajaisia kello 13‒14 tulevana lauantaina 10. kesäkuuta. Kyläläiset tekivät radan viime kesänä ja se on ollut jo mukavasti käytöstä, mutta virallisia avajaisia juhlitaan nyt. Radan rahoitti Leader Pohjoisin Lappi, ja omavastuuosuuden kyläläiset maksoivat talkootyöllä.

– Frisbeegolfradan saaminen kylälle vaati kyläläisiltä ison panostuksen, Kostamon kyläseuran sihteeri Päivi Kostamo kertoo.

Kostamon alueella mukaan lukien Patovaara, Perävaara, Kummunkylä, Varrio ja Myllykumpu asuu noin 200 ihmistä, ja lisäksi alueella on vapaa-ajan asukkaita. Kylän alueella asuu myös lapsiperheitä, ja osa kyläläisistä harrastaa frisbeegolfia Kemijärven muilla radoilla. Siksi kylällä ajateltiin, että olisi hyvä, jos kylä voisi tarjota nuorille ja muillekin oman radan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Frisbeegolf on kaikenikäisille hyvä tapa seurustella, retkeillä ulkona ja liikkua, hankkeen loppuraportissa todetaan.

Kesä on maaseudulla työntäyteistä aikaa, mutta jokaiseen talkooiltaan saapui 11-16 henkilöä.

Rata maksoi noin 8 700 euroa, ja lisäksi tehtiin jo mainittua talkootyötä. Se rakennettiin Kostamon urheilukentälle, Kettukankaalle. Maan omistavat Kemijärven osakaskunta ja Matti Kostamo.

Kyläläiset ovat lähettäneet katon korjausta varten hankehakemuksen Kotiseutuliittoon.

Tarkoitus laajentaa aktiviteetteja

Kyläläisten jatkoajatuksena on laajentaa aluetta aktiivipuistoksi, jonne hankittaisiin leikkipuistotyyppisesti välineitä kaikenikäisille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kyläläiset ovat lähettäneet katon korjausta varten hankehakemuksen Kotiseutuliittoon. Kylätalo myös kaipaisi keittiöremonttia, ja salin puolelle tarvittaisiin ilmalämpöpumput, jotta taloa voisi vuokrata myös talvella.

Lisää aiheesta

Ilmoita asiavirheestä