Paikallisuutiset

Koulutyö alkanee Pelkosenniemen uudessa koulussa tammikuussa – päiväkoti saattaa päästä tiloihin aikaisemmin

Kouluun muutto on viivästynyt useita kertoja. Kunnasta ei enää uskalleta luvata varmaa päivämäärää muutolle.

Pelkosenniemen koululaiset pääsevät todennäköisesti aloittamaan koulutyön uusissa tiloissa joululoman jälkeen tammikuussa. Päiväkodin väellä saattaa olla mahdollisuus muuttaa uusiin tiloihin jo aiemmin. Pelkosenniemen kunta kertoo asiasta tiedotteessaan verkkosivuillaan.

Kunnan elinvoimajohtaja Sari Niemi kertoo Koti-Lapille, että uuden koulu-päiväkodin käyttöönottoaikataulu tarkentui viime viikon lopulla ja asiasta päätettiin tiedottaa, koska koululaisten vanhemmat ovat tiedustelleet asiasta.

Uudessa rakennuksessa tehdään parhaillaan lvi- ja muita teknisiä käyttöönottotestauksia, ja ne ovat Niemen mukaan sujuneet suunnitelmien mukaan. Osa niistä on vielä tekemättä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Haluamme, että kaikki on valmista, kun oppilaat aloittavat työn uudessa rakennuksessa.

Kalusteet odottavat valmiina, ja ne laitetaan paikoilleen loppuvuoden aikana.

Niemen mukaan on tarkoitus, että päiväkodin puoli valmistuu aiemmin. Myös päiväkoti toimii tällä hetkellä aiemmissa tiloissa olleen vesivahingon takia väistötiloissa.

Lue myös:

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelkosenniemen koulu on pian valmis – koulutyö alkaa tiloissa elokuussa

Pelkosenniemen koululle uusi urakoitsija – Kunnanhallitus: "Rakennuksen valmistumisella on kiire"

Aloittaminen siirtynyt useita kertoja

Koulutyön aloittaminen uudessa rakennuksessa on siirtynyt Pelkosenniemellä useita kertoja. Siksi kunnasta ei haluta antaa varmaa päivämäärää rakennuksen käyttöönotolle, ennen kuin muutto on varmasti mahdollista.

Alun perin muutolle varattiin aikaa viime vuodenvaihteen joululomalle, mutta työmaa jouduttiin keskeyttämään urakoitsijana toimineen Hovako Oy:n talousongelmien takia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kesäloman lopulla oli tieto, että koulutyö alkaisi uusissa tiloissa ja että käyttöönottotestauksia tehdään koulutyön jo ollessa käynnissä, mutta hieman ennen koulun alkua ilmoitettiin, että muutto siirtyy jälleen.

– Tiedotamme viipymättä, kun aikataulusuunnitelma tarkentuu, Sari Niemi toteaa.

Uuden koulun saaminen Pelkosenniemelle on ollut pitkä prosessi, ja oppilaat, koululaiset ja muut koululla työskentelevät ovat toimineet väistötiloissa ja yli viisi vuotta.

Aikaa veivät ensin päätöksenteko ja valitukset ja sen jälkeen urakoitsijan talousongelmien aiheuttama viivästys. Hovakon väistymisen jälkeen koulun pääurakoitsijana on toiminut paikallinen Pyhänpahta Oy. Entinen koulu purettiin sisäilmaongelmien vuoksi.

Pelkosenniemen koulu valmistuu kirkonkylän keskustaan Koulutien varteen. Kuva on otettu kesäkuun 18. päivä.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä