Paikallisuutiset

Kunnat rahoittavat Rovaniemen, Luoston ja Pyhän bussiyhteyttä

Näkymä Pyhätunturilta Soutajatunturille päin. Kuva: Esa Keskinen

Kemijärven, Pelkosenniemen ja Sodankylän kunnat rahoittavat linja-autoliikennettä tunturikeskuksiin. Yksittäisen kunnan rahoitusosuus on 12 500 euroa vuosittain.

Kemijärven, Pelkosenniemen ja Sodankylän kunnat ovat päättäneet osallistua Rovaniemen, Luoston ja Pyhän bussiyhteyden rahoittamiseen. Kunnat rahoittavat bussiyhteyttä ajalla 1.1.2024–31.5.2026. Rahoituksella on myös optiokausi vuosina 2026–2028.

Linja kulkee Rovaniemeltä 4-tietä Luoston kautta Pyhälle ja takaisin.

Bussilinjan rahoitukseen uudella sopimuskaudella osallistuvat kuntien lisäksi Visit Pyhä-Luosto ry ja suunnitelman mukaan myös Lapin ely-keskus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Linjan rahoituksen osuudeksi on sovittu yhteensä 57 500 euroa per vuosi. Tästä osuudesta yhdistyksen osuus on 20 000 euroa ja kuntien yhteenlaskettu osuus 37 500 euroa vuosi, eli 12 500 euroa per kunta.

Perusteena muun muassa yhteyksien turvaaminen lentokentältä

Keskeisenä rahoitusperusteena on, että toimivien bussiyhteyksien jatkuminen on tärkeää alueen saavutettavuudelle ja vetovoimaisuudelle.

Rovaniemen lentoasema on Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä ja kasvua tulevalle talvikaudelle odotetaan olevan uusien lentoyhteyksien myötä 26 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Pyhä-Luoston yöpymiset kasvoivat vuonna 2022 edelliseen vuoteen verrattuna 14,9 prosenttia.

Nykyisen sopimuksen mukaisesti linjalla liikennöi bussi marraskuun puolivälistä vappuun keskimäärin neljä edestakaista päivittäistä vuoroa ja kaksi edestakaista päivittäistä vuoroa lumettomalla ajalla. Uudella sopimuskaudella on tavoitteena jatkaa samalla tavalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Elyn kilpailutuksessa liikennöitsijänä jatkaa Kutilan Liikenne.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä