Paikallisuutiset

Kuutamohiihtoa Peurakankaalla: reitin varrella on tulet ja lämmintä juotavaa

Hiihtomatkan voi valita oman valinnan mukaan: 5 km, 10 km tai 15 km.

Kuutamohiihto järjestetään Peurakankaalla sunnuntaina 5. helmikuuta. Kuu nousee silloin horisontin yläpuolelle jo iltapäiväkahdelta, ja aurinko laskee neljän aikaan. Kuu valaisee selkeän sään vallitessa yllättävän kirkkaasti.

Liikkeelle voi lähteä omaan tahtiin kello 19–19.30 välisenä aikana Peurakankaan parkkipaikalta. Hiihtomatkan voi valita oman valinnan mukaan: 5 km, 10 km tai 15 km ja tyylinkin joko perinteisellä tai luistelutyylillä.

Reitin varrella on tulet viiden ja 15 kilometrin puolivälien laavuilla. Tarjolla on lämmintä juotavaa ja pientä purtavaa. Laavuilla voi myös paistaa omat makkarat.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Parhaimmillaan selkeän sään vallitessa täysikuu riittää valaisemaan hiihtomatkaa, ja kokemus on ainutlaatuinen. Kuutamon valaisema talvinen metsämaisema on mieleenpainuva elämys. Jokaista suositellaan kuitenkin varustautumaan myös otsalampulla, jotta hiihto olisi turvallisempaa. Tarkkana saa silti olla alamäkiä laskiessa. Hiihdon järjestäjät eivät ota vakuutusta tapahtuman osallistujille. Laavuilla on ensiaputaitoista väkeä ja ensiapuvälineet, tapahtuman järjestävä Kemijärven Reserviupseeriyhdistys kertoo tiedotteessan.

Tapahtumassa ei ole osallistumismaksua. Kovan tuiskun tai muuten mahdottoman sään sattuessa hiihtoa ei järjestetä.

Kemijärven Reserviupseeriyhdistys toivottaa kaikki mukaan kokemaan hiihdon, ulkoilun ja yhdessäolon iloa kuutamon ja otsalamppujen loisteessa.

Peurakankaan laduille suunnitellaan valaistusta. Kuva vuoden 2022 Kuutamohiihdosta 18.2.
Kommentoi Ilmoita asiavirheestä