Paikallisuutiset

Lapin liiton yhteysjohtajaksi Heli Knutars

Lapin liiton hallitus valitsi yhteysjohtajakseen Posion kunnanjohtaja Heli Knutarsin. Knutars on hallintotieteiden maisteri ja liiketalouden tradenomi. Hän on tällä hetkellä myös Itä-Lapin kuntayhtymän puheenjohtaja.

– Hallituksen kannalta valintaprosessi oli mieluisa, koska hyviä hakijoita oli useita. Loppusuoralla valinnassa korostuivat kokemus ja näkemys elinvoiman kehittämisestä sekä kokemus menestyksekkäästä sidosryhmäyhteistyöstä erityisesti kuntakontekstissa. Valinta tapahtui maakuntajohtajan esityksen pohjalta yksimielisesti, kertoo Lapin liiton hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Autto.

Lapin liiton hallituksessa oli esillä myös Lapin liikennejärjestelmäsuunnitelman 2040 raporttiluonnos. Luonnoksessa määritellään edistettävät liikenteen kärkihankkeet Lapissa. Yksi viidestä kärkihankkeesta on Kantatien 82 parantaminen välillä Vikajärvi–Kemijärvi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sallan suuntaan kärkihankkeena ei esitys etene. Liikenteen maakunnalliseksi valtaväyläksi Sallan rajanylitys raportissa luokitellaan, mutta Sallan ratayhteyden avaamista raportti ei näyttäisi ainakaan näkyvällä tasolla pitävän sisällään.

Seuraavaksi raporttiluonnos lähtee laajalle lausuntokierrokselle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä